Corteva Agriscience a crescut vanzarile nete din Romania si Moldova cu 19%

Publicat de

Factorii cheie ai acestui succes au fost lansarea de produse inovative – genetica de top pentru seminte si solutii avansate de protectia plantelor.

Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience in Romania si Moldova

Compania internationala de cercetare si dezvoltare agricola Corteva Agriscience a demonstrat o crestere rapida a afacerii sale in Romania si Moldova in primul trimestru al anului 2021, cu 19% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut”, a subliniat Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience in Romania si Moldova, cu ocazia evenimentului Media Club organizat pe 4 iunie 2021.

Afacerea cu seminte din Romania a demonstrat o crestere de 17% sustinuta de vanzarea hibrizilor cu genetica de inalta calitate. Hibrizii de porumb din gama Optimum® AQUAmax® au adus extraperformante de productie pentru fermierii romani”, a declarat Jean Ionescu.

Ca si noutati, vom adauga in portofoliu 5 hibrizi in fiecare an, iar in 2021 Corteva a lansat in Romania Sclerotinia Protector, o tehnologie unica aplicata culturii de rapita. Dupa mai bine de 10 ani, cercetatorii Corteva aduc pe camp o combinatie de hibrizi cu potential inalt de productie plus toleranta la Sclerotinia, in acelasi produs, in acelasi sac de seminte. Obiectivul Corteva este sa ajute fermierii romani sa obtina productii mai mari si mai stabile, pe fiecare hectar de teren cultivat.” a adaugat directorul Corteva.

Vanzarile de produse de protectie a plantelor au crescut in Romania cu 27% in primul trimestru, mult mai rapid decat cresterea medie a segmentului de produse de protectie a culturilor din Europa Centrala (11%). Cresterea semnificativa s-a datorat portofoliului mixt de erbicide pentru cereale paioase: Bizon™, Floramix™, Pallas™, Pixxaro™ Super, portofoliului puternic de erbicide pentru cultura de rapita: Gallera™ Super si Korvetto™ care are in compozitie molecula Arylex™ active. De asemenea, o contributie majora a rezultatelor s-a datorat produselor pentru tratamentul semintelor derivate din surse naturale, utilizate de fermierii romani incepand cu 2019 pe mai mult de 1,5 milioane de hectare. Molecule inovatoare precum Spinetoram, Isoclast™ active si Zorvec® active si-au adus contributia pentru aceasta crestere importanta in segmentul de produse de protectia plantelor.

In Moldova, segmentul de produse de protectie a culturilor a demonstrat o crestere cu 19%, iar segmentul de Seminte a crescut cu 1%.

Corteva va continua sa ofere fermierilor romanii si celor din Rep. Moldova genetica de ultima generatie, solutii inovatoare de protectie a culturilor, agricultura digitala, astfel incat sa obtinem rezultate exceptionale si sa ne atingem intregul potential”, a comentat Jean Ionescu.

Jean Philippe Riffat, Commercial Unit Leader Europa Centrala

Corteva a avut un start foarte puternic in 2021, bazandu-ne pe impulsul substantial pe care l-am adus odata cu inchiderea anului 2020. Europa Centrala a depasit cresterea medie a EMEA. Afacerea noastra a crescut cu +10% organic in comparatie cu primul trimestru din 2020”, a comentat Jean Philippe Riffat, Commercial Unit Leader Europa Centrala.

In ceea ce priveste lunile urmatoare, se intrevede o prognoza pozitiva. Industria agricola globala se recupereaza cu stocuri finale mai mici, o imbunatatire a comertului global determinat de cererea din China care va duce la cresterea suprafetelor cultivate. In cele din urma, preturile record ale produselor agricole ar trebui sa ne ajute sa sustinem veniturile fermierilor si ne asteptam sa valorificam fundamentele pozitive ale pietei si punctele forte concurentiale”, a adaugat Jean Philippe Riffat.

Maria Cirja, Marketing Manager Corteva Agriscience Romania si Moldova

Dupa anuntarea rezultatelor financiare, in cadrul evenimentul Media Club a fost anuntata relansarea programului TalentA_2021, program pe care Corteva Agriscience il organizeaza pentru doamnele fermier al doilea an consecutiv, ca parte a Obiectivelor sale de durabilitate.

Implementat cu succes anul trecut, in 2021 Corteva Agriscience a decis sa creasca valoarea premiilor la 15.000 USD, pentru a facilita implementarea celor mai bune planuri de afaceri.

Prima editie a programului TalentA a demonstrat dorinta femeilor din mediul rural de a inova si implementa programe pentru dezvoltarea comunitatilor lor. Avand in vedere rezultatele si raspunsul pozitiv al primilor absolventi, Corteva Agriscience a decis sa creasca valoarea premiilor in 2021. Continuam sa ne adresam doamnelor din mediul rural pentru ca dorim sa sprijinim imbunatatirea calitatii vietii in aceste zone. Cu acest program, Corteva le ofera acces la informatii si finantare, dar si sprijin pentru dezvoltarea si modernizarea afacerii lor, pentru a o face competitiva, productiva si creativa”, a declarat Maria Cirja – Marketing Manager Corteva Agriscience Romania si Moldova.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie agricola globala, tranzactionata public, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – incluzand un mix echilibrat si divers de genetica, produse pentru protectia plantelor si solutii digitale vizand maximizarea productivitatii pentru a contribui la sporirea randamentelor si rentabilitatii. Detinand unele dintre cele mai recunoscute marci din agricultura si o serie de produse si tehnologii de top aflate in drumul catre piata, pozitionate pentru a genera crestere economica, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intregul sistem alimentar, indeplinindu-si promisiunea de a imbogati traiul celor care produc si celor care consuma, de a asigura progresul pentru generatiile urmatoare. Corteva Agriscience a devenit o companie publica independenta la 1 iunie 2019, dupa ce fusese anterior Divizia pentru Agricultura a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro.

Urmariti Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube.

TM ® SM Marci comerciale ale Corteva Agriscience si ale afiliatilor acestora sau ale detinatorilor lor respectivi.

Persoana de contact cu mass-media

Maria Cirja

Marketing Manager Romania& Rep. Moldova

Tel: +40 746 228 902,

maria.cirja@corteva.com

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!