Erbicidarea din toamna cu Bizon™ – solutia care castiga teren!

Publicat de

BIZON™ERBICIDUL LIDER PENTRU ERBICIDARE DE TOAMNA LA CEREALE PAIOASE

In cadrul grupului de ferme Almos Agrorom din judetul Neamt, se cultiva 1200 de hectare de cereale paioase, 700 de hectare cu grau si 500 de hectare cu orz de toamna.

Ca tehnologie, pe aproximativ 50-60% din suprafata de cereale paioase, se erbicideaza din toamna, pentru a rezolva problemele cu buruieni precum Apera Spica Venti, Veronica, Urzica moarta si pornire uniforma in vegetatie a culturii in primavara.

„Erbicidul Bizon™ asigura o protectie foarte buna impotriva buruienilor problema monocotile anuale si dicotile. Am aplicat 1l Bizon™ pe hectar, in stadiul de 2-4 frunze si nu am avut probleme cu imburuienarea in primavara”, a afirmat Dl. inginer Alexu Molodoi. „Sunt foarte multumit de acest erbicid si il recomand tuturor fermierilor!”

Si in ferma HIBRIDUL SA, din Harman, judetul Brasov, al carei administrator este domnul , erbicidarea de toamna se face cu Bizon™, care in 2023 s-a comportat exceptional in cultura de cereale paioase, lanurile au fost curate, iar productia asigurata.

“Societatea detine peste 700 ha de teren agricol, 260 ha rapita, 245 ha grau si 220 ha porumb. In cazul culturii de cereale paioase, erbicidul Bizon™ a fost foarte eficient, a rezolvat problemele cu turita si samulastra de rapita si s-a comportat exceptional. Lanurile au fost curate si voi miza in continuare pe Bizon™ pe toata suprafata de grau, pentru a avea o cultura asigurata si curata”, a spus domnul Ioan Benea.

Lider de piata pe segmentul erbicidelor la cultura de cereale paioase, compania Corteva detine solutii inovatoare pentru combaterea buruienilor atat monocotiledonate cat si dicotiledonate din cultura de cereale paioase atat in toamna cat si in primavara.

Bizon™ este un erbicid cu un spectru foarte larg de combatere si efect de lunga durata impotriva buruienilor problema din culturile de cereale paioase.

Bizon™, erbicid postemergent, selectiv pentru cereale paioase, se aplica in toamna pentru combaterea buruienii monocotiledonate (iarba vantului, eficacitate >95%) si a buruienilor dicotiledonate precum: samulastra de rapita  (eficacitate >95%), speciile de musetel (eficacitate >95%), mac (eficacitate >95%),  albastrea (eficacitate >95%), viorele de ogor (eficacitate >95%), rocoina (eficacitate >95%), speciile de veronica (eficacitate >95%), traista ciobanului (eficacitate >95%), nu-ma-uita (eficacitate >95%), specii de sugel (eficacitate >95%),  turita (eficacitate >95%) si urzica mica (eficacitate >95%). Datorita efectului combinat al celor 3 substante active (diflufenican, penoxsulam si florasulam), Bizon™ are actiune atat la nivelul solului, cat si la nivel foliar, avand un efect foarte bun, chiar si in conditii mai putin favorabile, fiind independent de precipitatii.

Erbicidul Bizon™ se aplica numai toamna, in postemergenta, la culturile de grau si orz de toamna, triticale si secara, in doza de 1.0 litru/ha, incepand cu faza de o frunza pana la 3 frati ai culturii tratate, cu exceptia culturii de secara, unde se aplica pana la stadiul de 3-4 frunze. Perioada optima de aplicare pentru combaterea buruienilor cu frunza lata este pana la faza de 4 frunze ale buruienilor.

Produsul Bizon™ se aplica atunci cand temperatura aerului este cuprinsa intre 5°C si 25°C, pe plantele neatacate de boli si daunatori, neafectate de inghet, seceta si umiditate excesiva.

Aplicarea in toamna a produsului Bizon™ reduce competitia buruienilor cu plantele de cultura, pentru hrana si apa, inca din primele stadii de vegetatie, asigurand un start mai bun al culturii de cereale si o trecere mai buna peste iarna.

Conform cercetarilor Corteva Agriscience, erbicidarea din toamna cu Bizon™ ofera un spor de productie potential de 10% comparativ cu erbicidarea de primavara.

Bizon™, aplicat conform recomandarilor din eticheta, poate mentine cultura curata de buruieni pana la recoltare!

– aa ta i!

S-ar putea să te intereseze

Hot News