FALADO – soi de grau aristat, tolerant la bolile specifice

Publicat de

In ultima perioada v-am prezentat diverse soiuri de grau, pentru a va ajuta sa faceti o alegere iscusita pentru ferma dvs. A venit vremea sa va facem cunoscute caracteristicile unui alt soi, si anume FALADO. Inainte de orice, va facem cunoscut faptul ca fermierii din zona de sud a tarii care l-au ales au obtinut productii de pana la 8390 kg/ha.

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat, timpuriu
  • talia plantelor: medie (80 cm)
  • rezistenta la inghet: tolerant

TOLERANTA LA BOLI

  • fuzarioza (Fusarium ): foarte tolerant
  • fainare (Erysiphe graminis): tolerant
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): tolerant
  • rugina bruna (Puccinia recondita): tolerant
  • septorioza (Septoria tritici): tolerant

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 12-13.5%
  • boabe de duritate medie
  • productii stabile an de an

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
  • densitatea optima: 380-420 boabe germinabile/mp
  • perioada optima de semanat: 15-25 octombrie

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!