FMC intra puternic pe piata de agribusiness din Romania!

Publicat de

In urma cu cateva saptamani, a avut loc la Bucuresti – hotelul Marriott lansarea companiei FMC in Romania. O intrare puternica, in forta si destul de importanta pentru industria agricola autohtona. Cu aceast prilej, 250 de invitati au fost altaturi de echipa FMC, de la fermieri pana la distribuitori nationali si regionali de inputuri pentru agricultura, reprezentanti ai asociatiilor profesionale, reprezentanti ai autoritatilor, dar si presa de specialitate.

FMC, un brand cu traditie la nivel mondial

Cel care a deschis evenimentul de lansare al companiei a fost nimeni altul decat Vasile Iosif, Country Manager FMC Agro Operational Romania, cu state vechi in industria de agribusiness romaneasca, cunoscut de multi de pe vremea cand era la conducerea DuPont Romania. Vasile Iosif a vorbit despre misiunea lor, a specialistilor FMC “de a construi o agricultura durabila, sustenabila, pentru noi toti”.Compania FMC va fi in permanenta aproape de clientii nostri, cu tehnologii si produse, cu asistenta profesionala, si impreuna vom participa la una dintre cele mai nobile misiuni, si anume aceea de a produce hrana necesara, atat pentru prezent, cat si pentru viitor. Nu trebuie sa uitam celebra fraza: < daca ai mancat astazi trebuie sa-i multumesti unui fermier>”, a completat Country Managerul FMC Romania.

Este important de stiut ca FMC este un brand cu traditie in agricultura mondiala, aceasta fiind o companie americana fondata in 1883, cand John Bean inventeaza cea mai buna pompa de aplicat insecticide. In 1928, John Bean Manufacturing este introdusa pe bursa de la San Francisco si devine Food Machinary Corporation (FMC). In 1943, FMC cumpara Niagara Sprayer& Chemical si intra in afaceri cu produse chimice, iar in perioada 1950-2000 se formeaza un conglomerat: aparare, motoare, macarale, chimicale, si altele. Din 2001, FMC Corporation devine o companie exclusiv de produse chimice.

Si pentru ca o afacere de succes trebuie sa inceapa cu oameni, Vasile Iosif a prezentat echipa care-i va fi alaturi pe drumul succesului: “Acum, la 3 luni de la infiintarea companiei (n. r- bazele FMC Romania au fost puse la finele anului 2017) va pot informa ca echipa este pregatita sa fie altaturi de dumneavoastra”. De la profesionistii departamenului de cercertare-dezvoltare, pana la cei de la marketing, financiar, logistica, dar si cei din echipa de vanzari sunt cu totii pregatiti sa fie alaturi de fermieri cu produse si servicii de calitate.

In topul mondial al companiilor de succes…

Asa cum a afirmat Sebastian Pons, Portofolio & Strategy Marketing Director EMEA, noul FMC Agricultural Solution este lider de prim rang in tehnologia agricola, care inglobeaza produse pentru protectia si nutritia plantelor. Cu venituri totale de 3,8 miliarde$, 5.400 angajati, 23 de centre de dezvoltare-cercetare, 26 de unitati de fabricatie, compania FMC ocupa locurile fruntase in topul mondial al companiilor de succes din domeniul protectie plantelor. Si pentru ca grija si preocuparea pentru protectia plantelor exista in permanenta, FMC Agricultural Solution aloca 8% din venituri pentru parte de cercetare si dezvoltare (R&D). De asemenea, pentru a fi aproape de clienti, FMC dispune de mai multe fabrici regionale, ca de exemplu in: Danemarca, Franta, Italia, Rusia, Germania.  

Prezent la eveniment, Piotr Gill, Business Director Central Europe, CIS & Balkans a vorbit despre pozitionarea companiei la nivel regional, dar si despre angajamentul fata de clientii sai: “FMC isi propune o prezenta puternica si echilibrata in teritoriu, apropierea mult mai mare fata de clientii prin centre de R&D de clasa mondiala, facilitati de productie si formulare de ultima tehnologie si servicii de vanzari si marketing specializate, adaptate cerintelor consumatorilor si legislatiei in vigoare”.

Este important de adaugat ca din portofoliul FMC fac parte produse de protectia plantelor consacrate, printre care enumeram: insecticidele Coragen, Fury, cu omologari la multe culturi agricole si horticole sau erbicidele Granstar Super pentru cereale paioase si Express la floarea-soarelui.

Noile venite in portofoliul de produse al FMC Romania

Asa cum era firesc, evenimentul a cuprins si o sectiune de prezentari tehnice, unde pe langa produsele din portofoliu au fost prezentate si facute cunoscute celor prezenti, si cele mai noi venite in portofoliul FMC. Asadar, directorul tehnic, Ion Savulescu a adus in atentie doua noi erbicide, si anume: Omnera si Successor TX.

Omnera este un erbicid selectiv pentru combaterea in postemergenta a buruienilor cu frunza lata din culturile de cereale paioase de toamna si primavara. Acest erbicid are un interval mare de aplicare din toamna pana primavara, la formarea frunzei stindard. Doza omologata pentru grau este de 0,5-1,0 l/ha. Momentul optim de aplicare este in perioada de crestere activa a buruienilor in stadiul de 2-6 frunze. Important de stiut este faptul ca, ploile cazute la mai putin de 3 ore dupa aplicare pot cauza scaderea eficacitatii tratamentului.

Successor TX este al doilea erbicid adus in atentie de catre directorul tehnic, Ion Savulescu. Acest erbicid este unul selectiv, cu aplicare in preemergenta si postemergenta timpurie in combaterea buruienilor graminee si a unor cu frunza lata din culturile de porumb si floarea-soarelui. Doza omologata este de 4,0 l/ha si se aplica in preemergenta la porumb si floarea-soarelui (BBCH – 00-08/09) sau postemergent timpuriu numai la porumb la un stadiu de dezvoltare BBCH (10-16) singur sau asociat cu un graminicid.

Un alt produs prezentat la lansarea FMC a fost insecticidul Verimark, omologat pentru protectia legumelor din spatii protejate, dar si din camp. Acest insecticid are in compozitie substanta activa cyazypir – prima diamida cu un spectru larg de actiune asupra speciilor de insecte care inteapa si sug, dar si asupra cele defoliatoare. “De multe ori suntem intrebati de ce nu aducem mai repede pe piata produsele de protectia plantelor. In cazul substantei cyazypir, cererea de autorizare am depus-o in luna august 2011, iar autorizarea substantei active in Europa am primit-o in septembrie 2016. In acest context, am asteptat 5 ani pentru a primi autorizarea”, a explicat Savulescu.

Verimark are o toxicitate minima asupra pradatorilor naturali ai insectelor. Produsul are o formulare optimizata pentru aplicarea la sol. Pentru performante optime, insecticidul trebuie aplicat la nivelul zonei active a sistemului radicular, iar umiditatea solului trebuie mentinuta la nivel optim pentru cresterea culturii. Doza recomandata este de 375 – 600 ml/ha sau 15 ml/1.000 plante.

Dupa prezentarea tehnica a directorului Ion Savulescu a urmat cea a directorului de marketing, Paul Moga, care a adus in atentia celor prezenti informatii utile despre toate produsele din portofoliul FMC, fiind prezentate pe fiecare cultura in parte. Evenimentul s-a incheiat intr-un mod placut si relaxant, invitatii avand parte de momente de socializare, dar si de un show muzical ce i-a apartinut Andreei Balan.

O versiune a acestui articol a apărut în ediția tipărită a revistei Sănătatea Plantelor Nr. 237 - februarie 2018.
Pentru a primi Sănătatea Plantelor în format tipărit, vă rugăm să vă abonați aici.

Alți cititori au distribuit recent

S-ar putea să te intereseze

Hot News