Galera™ Super – cea mai utilizata solutie in toamna pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din cultura de rapita!

Publicat de

Cultura de rapita este una dintre cele mai profitabile culturi atunci cand conditiile de crestere si dezvoltare sunt optime sau, cu alte cuvinte, intr-un an agricol bun. Este prima cultura care aduce bani in fermele din Romania.

Desi este o cultura rentabila, este in acelasi timp si riscanta. Pentru a evita eventualele probleme, culturii de rapita ii trebuie acordata o atentie deosebita din partea cultivatorilor. Este o cultura care necesita, inca din toamna, tratamente fitosanitare atat pentru combaterea daunatorilor si bolilor, cat si pentru combaterea buruienilor.

Gradul de imburuienare al acestei culturi poate fi foarte mare, atat cu buruieni monocotiledonate, cat mai ales cu buruieni dicotiledonate, buruieni care concureaza plantele de cultura in detrimentul acestora.

Cea mai utilizata solutie in toamna pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din cultura de rapita este reprezentata de erbicidul Galera™ Super al companiei Corteva Agriscience.

Galera™ Super este un erbicid foarte bine cunoscut, care are in compozitie 3 substante active cu 2 moduri de actiune diferite, atat sistemic cat si de contact (240 g/l clopiralid + 80 g/l picloram + 40 g/l aminopiralid). Este cea mai sigura metoda de a combate buruienile dicotiledonate, atat anuale, cat si perene, din cultura de rapita.

Galera™ Super este cea mai eficienta solutie in combaterea turitei (Galium aparine), buruiana care reprezinta cea mai mare provocare atat in perioada de vegetatie a culturii, concurand planta, cat si la recoltarea si valorificarea productiei. Galera™ Super are o eficacitate foarte mare (>90%) in combaterea palamidei (Cirsium arvense), musetelului (Matricaria spp.), samulastrei de floarea soarelui, lobodei (Chenopodium album), macului (Papaver rhoeas), susaiului (Sonchus arvensis), cornutilor (Xanthium strumarium) si altor buruieni dicotiledonate prezente in cultura.

Galera™ Super este prima alegere a fermierilor din Romania pentru controlul buruienilor dicotiledonate din cultura de rapita datorita unor avantaje, precum: eficacitate ridicata, independenta de umiditatea din sol la aplicare, are flexibilitate in aplicare, putandu-se aplica toamna sau primavara, este selectiv pentru planta de cultura si are cel mai mare spectru de buruieni dicotiledonate combatute.

https://www.youtube.com/watch?v=dTgrMzNT9BA

Pentru culturi fara buruieni, cu productii ridicate si de foarte buna calitate, recomandam erbicidarea culturii de rapita cu Galera™ Super.

Alexandra Petcuci

Category Marketing Manager Herbicides

Corteva Agriscience Romania si Moldova

S-ar putea să te intereseze

Hot News