INAZUMA® – solutia completa pentru combaterea daunatorilor din cultura de rapita

Publicat de

Desi este o cultura profitabila si o buna premergatoare pentru cerealele de toamna, rapita este si o cultura ”sensibila” la conditiile climatice din toamna drept pentru care mai este numita si regina culturilor de camp.

Pe langa conditiile climatice din toamna, bolile si daunatorii constituie un alt grup de factori de risc care ameninta aceasta cultura, fata de care trebuie acordata o atentie deosebita.

Compania Corteva Agriscience va pune la dispozitie solutia completa pentru controlul celor mai importanti daunatori ai acestei culturi – insecticidul INAZUMA®.

Insecticidul Inazuma® este compus din doua substantate active :

acetamiprid cu actiune sistemica ce patrunde rapid in planta si este protejata de spalare, oferind astfel protectie de lunga durata impotriva insectelor cu aparat bucal de intepat si supt;

lambda cihalotrin- piretroid cu spectru larg de combatere, efect soc si activitate reziduala.

Ambele componente fac ca insecticidul INAZUMA® sa ofere siguranta atat de mult dorita de cultivatorii de rapita.

Cand vine vorba de controlul daunatorilor din cultura de rapita, precum Gandacul lucios al rapitei (Meligethes aeneus), Gargarita tulpinilor (Ceuthorhynchus spp.), Afide (Aphis spp.), Viespea rapitei (Athalia rosae) si Puricele rapitei (Psylliodes chrysocephala) INAZUMA®  este solutia perfecta, fiind singura optiune gata formulata la ora actuala ce are o actiune si sistemica si de contact.

Insecticidul INAZUMA® poate fi aplicat la rapita, cu o cadenta de 14 zile intre tratamente si doze adaptate de 0,125-0,2kg/ha pentru Afide, Viespea rapitei si Puricele rapitei. Pentru Gargarita tulpinilor si Gandacul lucios al rapitei dozele de aplicare sunt cuprinse intre 0.15-0.2kg/ha functie de presiunea de atac.

Se recomanda ca tratamentul de primavara, impotriva Gandacului lucios al rapitei (Meligethes aeneus), Gargarita tulpinilor (Ceuthorhynchus spp.), Afide (Aphis spp.), sa fie facut in perioada de instalare a daunatorilor in cultura, in baza urmaririi atente a numarului de pupe dar nu mai tarziu de stadiul fenologic: buton verde BBCH 51.

Atentie: Nu se aplica in perioada infloritului!!!

Adrian Ionescu

Category Marketing Manager Fungicides & Insecticides

Romania & Moldova

S-ar putea să te intereseze

Hot News