MICROFERT FER previne si trateaza cloroza ferica si alte deficiente nutritionale

Publicat de

Cloroza ferica este o boala fiziologica cauzata de deficitul de fier din plante, cu efecte negative majore asupra vigorii biologice si potentialului productiv al culturilor.

Conditiile si situatiile pedoclimatice si agrotehnice cunoscute ca determina cloroza ferica:

  • soluri calcaroase, cu exces de calciu;
  • soluri cu reactie neutra sau alcalina;
  • soluri grele, cu aerare slaba;
  • soluri umede si reci;
  • soluri nisipoase si soluri cu putina materie organica;
  • zone sau perioade cu primaveri racoroase;
  • soluri cu continut excesiv de ioni fosfat, mangan, cupru sau zinc.

MICROFERT FER are o compozitie nutritionala complexa, conceputa sa asigure, cu prioritate, fierul asimilabil (Fe+2) necesar cresterii plantelor, in conditiile pedoclimatice si agrotehnice cunoscute ca determina aparitia clorozei ferice. Pe langa fierul usor asimilabil, produsul contine azot, potasiu, magneziu, sulf, bor, mangan si zinc, pentru prevenirea si tratarea altor carente si deficiente nutritionale care pot afecta concomitent vigoarea biologica si potentialul productiv al culturilor.

MICROFERT FER se recomanda pentu fertilizari foliare, in concentratie de 0,2 – 0,3% (0,2 – 0,3 l produs in 100 l apa) in plantatiile tinere si pe rod de vita de vie, pomi, arbusti fructiferi si capsuni.

Se recomanda ca produsul sa fie folosit mai ales preventiv, de la pornirea in vegetatie, prin 3–5 tratamente aplicate esalonat, inainte si dupa inflorire, la intervale de 7–15 zile, concomitent cu tratamentele fitosanitare pentru combaterea bolilor si a daunatorilor sau independent de acestea, in volume normale de apa (500–1500 l apa/ha, in functie de plantatie si stadiul de vegetatie). Este preferabil ca in loc de 3 fertilizari cu doze mari (3 l/ha), sa se faca 4–5 fertilizari cu doze mici (2 l/ha), esalonate pe o perioada de vegetatie mai mare.

In plantatiile afectate vizibil de cloroza ferica, aplicarea sistematica a fertilizarilor foliare, in fiecare ciclu de vegetatie, poate determina o evidenta ameliorare a vigorii biologice si a potentialului lor productiv.

La vita de vie, asigura si o reducere semnificativa a erinozei, provocata de acarienii eriofizi (Eriophyes vitis).

MICROFERT FER este compatibil cu fungicide si insecticide omologate pentru tratamente in vegetatie. Este compatibil si cu produsele pe baza de oxiclorura si hidroxid de cupru, precum si cu cele pe baza de sulf elemental.

Mai multe detalii: https://alcedo.ro/produse/microfert-fer/

S-ar putea să te intereseze

Hot News