Rezumatul saptamanii 16-20.03.2020

Publicat de

Sanatatea plantelor iti aduce rezumantul saptamanii…

1. Avand in vedere instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, dar si necesitatea prevenirii raspandirii infectiilor provocate de noul coronavirus (COVID-19), Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale vine in sprijinul fermierilor din sectorul vegetal cu cateva RECOMANDARI.

2. Soia este o cultura profitabila, dar foarte sensibila la imburuienare, iar procesul combaterii este un efort constant. De asemenea, nici daunatorii (viermi sarma, lacuste, cosasi, omizi, paianjanul rosu comun, etc.) nu stau “departe” de aceasta cultura, asa ca trebuie avuta in vedere si aplicarea tratamentelor cu insecticide si acaricide. Cititi aici ce erbicide puteti alege, iar de aici aflati cum tineti departe daunatorii.

3. Floarea soarelui, comparativ cu alte plante de cultura, prezinta o particularitate privind concurenta buruienilor, in sensul ca ele pot concura plantele numai o perioada de 3-5 saptamani de la rasarire. Asadar, combaterea buruienilor la floarea-soarelui este vitala in primele faze de vegetatie. Cand si cu ce erbicide efectuam tratamentele? Aflati aici.

Nimic nu este mai important decat sa fii informat la timp. Ramai conectat la noutatile din agricultura pe www.sanatateaplantelor.ro!

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News