PALLAS™ si FLORAMIX ™ – cele mai performante si utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee si cu frunza lata din cultura de grau

Publicat de

Buruienile sunt plante fara valoare economica atunci cand sunt intalnite in culturi si reduc productia. Buruienile consuma apa si nutrientii din sol in detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spatiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determina scaderea temperaturii la suprafata solului. Intr-un lan in care sunt buruieni, plantele cresc mai firave, au rezistenta mai mica la cadere, fructifica mai slab si devin sensibile la atacurile de boli si daunatori.

Combaterea buruienilor este principala lucrare de ingrijire din cultura cerealelor paioase. Din cercetarile Corteva Agriscience, pierderile de productie in cazul culturii de grau din cauza concurentei buruienilor sunt aproximativ de 10 – 20%, dar pot ajunge in situatii extreme pana la 60 – 70%.

Odata cu cresterea suprafetelor cu cereale, va creste si suprafata loturilor semincere, iar acestea vor trebui mentinute curate de principalele buruieni graminee (iarba vantului, ovascior, obsiga), care cauzeaza nu numai pierderi cantitative de productie, dar si refuzul certificarii loturilor semincere.

Pallas™ 75 WG si Floramix™ pe baza de pyroxsulam, sunt cele mai cunoscute si utilizate erbicide de pe piata romaneasca pentru combaterea celor mai importante buruieni graminee: iarba vantului (Apera spica-venti), ovascior (Avena fatua), obsiga (Bromus spp.). Cele 2 produse au spectru complet, combatand pe langa buruienile de mai sus si alte buruieni graminee care au inceput sa fie prezente in Romania, cum ar fi: coada vulpii (Alopecurus myosuroides), lolium (Lolium spp.), vulpia (Vulpia myuros).

Un alt avantaj al celor doua produse Pallas™ 75 WG si Floramix™ il constituie combaterea samulastrei de orz din culturile de grau, avantaj care evita situatia declasarii loturilor semincere de grau din cauza impuritatilor cu orz.

Din cercetarile interne Corteva, cele 2 produse au eficacitatea cea mai ridicata in combaterea buruienilor graminee, mai sus mentionate, din cultura de grau. Acest lucru este confirmat si de catre fermieri prin utilizarea lor ca prima optiune. Chiar si in anii cu potential de productie mai mic, fermierii trebuie sa-si mentina curate culturile, in special loturile semincere, evitand declasarea lor si raspandirea acestor buruieni problema.

Pe langa combaterea excelenta a buruienilor graminee din culturile de grau, erbicidele Pallas™ 75 WG si Floramix™, erbicide cu spectru combinat, combat si o gama larga de buruieni dicotiledonate, avand o eficacitate foarte mare in combaterea unor buruieni problema, cum ar fi: musetelul (Matricaria spp.), turita (Galium aparine), veronica (Veronica spp.) si chiar macul (Papaver rhoeas), in cazul produsului Floramix™.

Eficacitatea erbicidului PallasTM 75 WG

Erbicidele Pallas™ 75 WG si Floramix™ sunt erbicide de ultima generatie, cu formulare granulara, recomandate a fi folosite in doze mici (110-260 g/Ha). Au o fereastra larga de aplicare, putand fi aplicate incepand cu stadiul de 2 frunze (BBCH12) pana la internodul al doilea al culturii (BBCH32). Erbicidele Pallas™ 75 WG si Floramix™ se recomanda a fi aplicate numai impreuna cu adjuvantul Dassoil in doza de 0.5 respectiv 0.6 L/Ha

Erbicidele Pallas™ 75 WG si Floramix™ aplicate in conformitate cu recomandarile din eticheta si materialele de promovare, au o selectivitate foarte buna pentru cultura de grau si nu afecteaza culturile care se infiinteaza dupa cultura de grau tratata cu aceste produse, chiar in conditii de seceta extrema si in situatiile in care s-au efectuat lucrari minime ale solului.

Pentru a avea culturi curate de buruieni si a obtine productii ridicate, va recomandam utilizarea erbicidelor Pallas™ 75 WG si Floramix™, erbicidele cu cel mai larg spectru de combatere a buruienilor graminee si cu frunza lata din culturile de grau.

Alexandra Petcuci

Category Marketing Manager Herbicides

Corteva Agriscience Romania & Moldova

S-ar putea să te intereseze

Hot News