Pentru o agricultura performanta, efectuati tramentul semintelor de cereale paioase!

Publicat de

Cu totii stim ca, fara o samanta de calitate si un tratament adecvat impotriva daunatorilor din sol, dar si a bolilor cu transmitere prin samanta, startul unei culturi poate fi afectat si, in consecinta, rezultatul poate fi diminuarea productiei sau chiar intoarcerea culturii.

Inca din toamna trecuta v-am anuntat intrarea in PORTOFOLIUL ISCUSIT de la ALCEDO a produsului LANGIS – insecticid pentru tratamentul semintelor de cereale paioase, floarea soarelui sau porumb.

Noutatea sezonului ce a inceput este AMIRAL NEO, un fungicid special creat pentru tratamentul semintelor de cereale paioase, pe baza de ipconazol 15 g/l.

Acestea fiind spuse, nu ne ramane decat sa va anuntam ca PACHETUL LANGIS AMIRAL NEO, ce are in componenta insecticidul LANGIS (300 g/l cipermetrin) si fungicidul AMIRAL NEO (ipconazol 15 g/l) si PACHETUL LANGIS AMIRAL NEO PLUS, care pe langa insecticid si fungicid contine si fertilizantul MICROFERT U, sunt o optiune avantajoasa pentru a avea o samanta protejata in sol, atat impotriva daunatorilor, cat si a bolilor.

Ce face LANGIS?

Insecticidul LANGIS este destinat tratamentului semintelor de grau, orz, dar si porumb si floarea soarelui, pentru combaterea viermilor sarma (Agriotes spp.), omologat la cereale paioase in doza de 2,5 l/t samanta. LANGIS actioneaza prin ingestie si contact, dar are si un efect repelent asupra viermilor sarma si a altor daunatori din sol. Insecticidul LANGIS, sub forma de emulsie, combina proprietatile repelente ale cipermetrinului, cu o formula unica, ce ofera o „zona de protectie” in jurul semintelor tratate, distrugand sau indepartand daunatorii, fara a afecta germinatia semintelor.

Cum piretroizii sunt expusi unei degradari mai accelerate in functie de conditiile din sol (pH, umiditate, temperatura), pentru protectia mai indelungata a substantei active si imbunatatirea efectului insecticid, recomandam folosirea la tratamentul semintei si a fertilizantului MICROFERT U, in doza de 2,5 l/t samanta.

Ce face AMIRAL NEO?

Pe langa insecticidul LANGIS, pachetul ISCUSIT pentru tratament samanta contine si fungicidul AMIRAL NEO.

Acesta este un fungicid sistemic pe baza de ipconazol, special creat pentru tratamentul semintelor de cereale paioase, cu proprietati protective si curative, avand o eficacitate dovedita in combaterea unui spectru larg de boli transmise prin samanta si/sau sol. Are o formulare speciala, microemulsie in apa, care asigura o acoperire foarte buna a semintelor si o colorare intensa a acestora. Asigura o combaterea excelenta a malurei comune cu transmitere atat prin seminte, cat si prin sol. Produsul ofera protectie si siguranta semintelor, favorizand rasarirea completa si rapida a culturii, fara a fi necesara cresterea normei de semanat. Datorita modului de formulare, pe langa acoperirea foarte buna a semintelor, imbunatateste fluxul de seminte in timpul tratamentului.

AMIRAL NEO este eficient impotriva malurii comune, malurii pitice si fuzariozei la grau, iar la orz, impotriva taciunelui zburator si sfasierii frunzelor.

Retineti! AMIRAL NEO se aplica in doza de 1 l/tona la grau si 1.33 l/ tona la orz, diluat in proportie de pana la 1:8, astfel incat acoperirea sa fie cat mai uniforma, fara a se depasi volumul de 10 litri pe tona de samanta. Nu se trateaza semintele cu umiditatea mai mare de 15%. Samanta se trateaza cat mai aproape de data semanatului si nu se pastreaza de la un sezon la altul.

Care este rolul fertilizantului MICROFERT U?

Fertilizantul MICROFERT U are dublu rol. Poate fi utilizat ca “starter” in tratamentul semintelor de cereale paioase de toamna, dar si ca un “protector” al substantei active insecticide (cipermetrin). Se aplica in doza de 2,5 l/t, inlocuind o parte din apa utilizata la tratamentul semintei. Din punct de vedere “starter” efectul este materializat prin evolutie mai viguroasa a plantelor (inclusiv dezvoltarea aparatului radicular) si ca urmare cresteri ale productiei.

 

Pentru o agricultura performanta efectuati tramentul semintelor de cereale paioase!

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News