Piata globala a erbicidelor, cresteri majore pana in pana in 2022

Publicat de

Piata erbicidelor din intreaga lume a fost estimata la 27.21 miliarde de dolari in 2016 si este proiectata sa ajunga la 39.15 miliarde pana in 2022, cu o rata de crestere anuala compusa de 6,25 %, in timpul perioadei prognozate, titreaza site-ul news agropages. Factorii primari care conduc aceasta crestere sunt adoptarea unor practici agricole mai bune si cresterea productiei de cereale, in special in zona Asia-Pacific.

Piata erbicidelor este segmentata in functie de substanta de baza, modul de actiune, tipul de cultura si regiune. Privind substanta de baza, in 2015, erbicidele care au condus piata au fost cele bazate pe glifosat, urmand cele cu diquat si 2-4-D. Dupa modul de actiune, majoritatea erbicidelor din piata sunt cele neselective, acestea fiind si cele mai folosite. Asa cum era de asteptat, dupa tipul de cultura, piata este dominata de erbicidele pentru culturile de cereale, deoarece aceste tipuri de culturi sunt cele mai raspandite pe glob. In 2015, cea mai mare parte a erbicidelor s-au inregistrat pe piata din America de Sud, urmata de Asia.

Piata mondiala a erbicidelor este foarte concentrata, ponderea cea mai mare fiind reprezentata de cateva companii multinationale. Acesti jucatori cheie au o prezenta puternica pe toate pietele tarilor in curs de dezvoltare. Printre aceste firme se numara: BASF SE (Germania), The Dow Chemical Company (S.U.A.), E.I. Du Pont de Nemours & Company (S.U.A.), Monsanto Company (S.U.A.), si Syngenta AG (Elvetia), FMC Corporation (S.U.A.), Platform Specialty Products Corporation (S.U.A.), Nufarm Ltd. (Australia), Nissan Chemical Industries Ltd. (Japonia), si Drexel Chemical Co. (S.U.A.).

Redactia

S-ar putea să te intereseze

Hot News