PROGRAMUL LG SEEDS GARANTIE RAPITA

Publicat de

Limagrain raspunde provocarilor intampinate in ultimii ani de cultivatorii de rapita, cauzate de modificarile climatice chiar de la infiintarea culturii, respectiv rasaritul la timp si uniform.

In ultima decada, 3 ani din 10, respectiv 2011, 2012 si 2018 au fost ani extrem de dificili la nivel national pentru semanatul si rasaritul culturii de rapita.

Gasirea unor solutii de limitare a impactului secetei asupra productiei vegetale la cultura de rapita, inca de la infiintarea culturii, a fost una dintre principalele preocupari din ultimii ani ale companiei Limagrain, iar aceasta misiune asumata nu a fost deloc usoara.

Programul de garantie LG se bazeaza pe monitorizarea prin satelit si analiza complexa a unor parametri meteorologici la nivel judetean, care pot influenta rezerva de apa din sol disponibila plantelor in perioada optima de semanat, bazandu-se pe diferenta dintre acumularile de apa provenite din precipitatii si pierderile datorate evaporatiei, corelate cu nivelul temperaturilor medii zilnice care depasesc pragul biologic.

Astfel, fara nici un cost suplimentar din partea fermierilor care isi desfasoara activitatea agricola intr-un judet afectat de seceta, la o achizitie de minimum 10 saci de seminte de rapita, LG returneaza banii investiti pana la finalul anului.

Compania LG ofera astfel garantia investitiei in seminte, atat prin genetica noua, cu potential ridicat de productie si rezistenta la scuturare a silicvelor, rezistenta la boli (Phoma, Virusul galben al ridichii) si flexibilitate mare in utilizarea eficienta a rezervelor limitate de azot din sol, dublata de securizarea recuperarii cheltuielilor de la semanat pana la recoltare.

Hibrizii din aceasta oferta sunt foarte bine adaptati conditiilor pedoclimatice din Romania, incepand cu LG ARCHITECT, cel mai cultivat hibrid din Europa in ultimii 2 ani si continuand cu LG AMBASSADOR, noutatea campaniei de toamna 2020, cu o flexibilitate deosebita in utilizarea eficienta a dozelor reduse de azot din sol.

LG completeaza oferta premium cu alti doi hibrizi: LG ABSOLUT si LG ASPECT, care si-au demonstrat deja potentialul de productie.

Pentru zonele secetoase, LG recomanda si hibridul ARTOGA, ARSENAL si hibridul ASTRONOM pentru conditii intensive, dar si hibridul LG CARLTON CL pentru situatia cand va confruntati cu buruieni greu de controlat.

Pentru orice informatii legate de programul LG SEEDS GARANTIE RAPITA, dar si despre produsele din PORTOFOLIUL LG, vizitati site-ul oficial al companiei LG https://www.lgseeds.ro.

GHEORGHE Mariana

Oleic Crops Product Manager

Limagrain Romania

 

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!