Solutii pentru combaterea bolilor foliare si ale spicului la cereale paioase

Publicat de

Cu ceva vreme in urma, va vorbeam despre pericolul aparitie bolilor foliare la cereale paioase, si ordinea tratamentelor. Din pacate anul acesta seceta s-a instalat foarte devreme in sudul si sud-estul tarii, in multe sole bolile nefacandu-si prezenta  sau gradul de infectie a fost foarte redus.  Unii fermieri au facut tratamente preventive, altii au asteptat aparitia bolilor. Acum se anunta cateva zile ploioase, cand in mod sigur isi vor face prezenta bolile foliare, fie ca vorbim de septorioza, fainare , sfasierea frunzelor, poate si ruginile.

Ce-i de facut?

In functie de stadiul de dezvoltare, de presiunea de boli constatata in lan, dar si de tratamentele efectuate pana acum, ALCEDO va propune o gama variata de solutii eficiente pentru combaterea bolilor la cereale paioase!

Acolo unde nu s-a facut primul tratament sau presiunea agentilor patogeni este redusa, puteti interveniti cu unul din produsele: ACRISIOVERBENIMPULSE PRO 425 ECSALVATOR 25 EWZIZAN 500 SC (asta nu inseamna ca aceste produse nu se pot utiliza si in tratamentul urmator, singure sau combinate).

In solele in care  presiunea si numarul de agenti patogeni este mai mare, specialistii nostri va recomanda: COMETMIZONASALVATOR MAXFORTUNA MAX si POLYVERSUM (BIO). Numarul de tratamente este in functie de aparitia si evolutia agentilor patogeni.

Dupa cum se poate observa, exista o varietate mare de produse, important este sa se faca o determinare corecta a agentului patogen si sa se intervina la timp, pentru a stopa sau limita pagubele produse de acestia.

Atentie! Pentru o eficacitate cat mai buna, nu uitati de adjuvantii: HURRICANESILWET STAR  sau VITAL 90 in doza de 0,1 l/ha.

Pentru mai multe detalii despre aceste produse si combinatii de produse, contactati echipa ALCEDO, pentru ca impreuna cu noi sa faceti cea mai buna alegere pentru ferma dvs.

S-ar putea să te intereseze

Hot News