Rezumatul saptamanii 03-07.02.2020

Publicat de

Sanatatea Plantelor iti aduce rezumatul saptamanii…

1. Ministerul Agriculturii vine cu precizari pe marginea stirilor aparute recent referitoare la derogarile pentru neonicotinoide! Informatiile aparute nu se refera la autorizatiile emise de catre Romania in ianuarie 2020, ci la propunerea interzicerii pentru Romania a produselor de protectie a plantelor care contin substantele active clotianidin sau imidacloprid pentru utilizare la tratamentul semintelor de rapita impotriva Phyllotreta sau Psilliodes spp. Intreg comunicatul de presa poate fi citit aici.

2. Am putea spune foarte usor ca anul acesta iarna nu a fost iarna, ci mai degraba o primavara mai rece. Temperaturile foarte de mari din ultimele zile confirma ca avem un inceput de an mai cald decat anul trecut. Cum pentru mazare insamantatul se recomanda a se face primavara cat mai devreme, cand terenul permite, iata-ne la inceput de februarie cu suprafete deja insamantate, mai ales in zona de sud a tarii. Sa nu uitam insa ca, de exemplu, cultura de mazare este sensibila la concurenta buruienilor, aceasta fiind principala problema care trebuie avuta in vedere. Aflati aici cum intretinem cultura de mazare.

3. Daca de la Bruxelles, in ultimul timp, vin tot mai multe decizii de interzicere a unor produse pentru protectia plantelor, speculandu-se ca Europa face planuri sa elimine utilizarea a peste 80% din pesticidele sintetice pana in 2035, in Marea Britanie o reautorizare a glifosatului, de exemplu, este foarte posibila. Detalii, aici.

Nimic nu este mai important decat sa fii informat la timp. Ramai conectat la noutatile din agricultura pe www.sanatateaplantelor.ro!

 

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News