Rezumatul saptamanii 08.11 – 12.11.2021

Publicat de

Sanatatea Plantelor iti aduce rezumatul saptamanii…

1. S-a dat startul tratamentelor de iarna in pomicultura! Specialistii ALCEDO recomanda utilizarea adjuvantului N-Oil impreuna cu insecticidul Mospilan 20 SG, ca tratament in perioada repausului vegetativ, in pomicultura, pentru combaterea formelor hibernante ale paduchilor testosi, dar si a altor daunatori. Ce combate si in ce cultura? Cand se aplica si cum? Vezi aici.

2. Daunatorii care ataca varza de toamna – cca. 20 – au un impact economic evident asupra productiei. Marea lor majoritate sunt cunoscuti de legumicultori sub denumirile populare de: buha verzei (Mamestra brassicae – L.), fluturele alb al verzei (Pieris brassicae – L.), molia verzei (Plutella xylostella – L.), paduchele cenusiu al verzei (Brevicoryne brassicae – L.), musca verzei (Delia brassicae – Meig.), puricii verzei (Phyllotreta spp.), melcul fara cochilie (Deroceras laeve). Acesti daunatori afecteaza toate culturile de legume crucifere (varza, conopida, ridichi, gulii, mustar), dar se dezvolta preferential pe varza de consum. Detalii, aici.

3. In ultimii ani, fermierii romani si-au vazut tot mai des productiile agricole afectate de schimbarile climatice. Din pacate, ne vom mai intalni cu fenomene climatice extreme si in viitor. Este important sa intelegem aceste semnale de alarma si sa ne indreptam atentia catre o agricultura care incearca sa vina cu solutii. Care sunt cele mai importante aspecte pe care le presupune AGRICULTURA CONSERVATIVA? Afla din GHIDUL FERMIERULUI ISCUSIT! Detalii, aici.

Primeste pe email zilnic cele mai noi stiri din agricultura

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

S-ar putea să te intereseze

Hot News

Primeste pe email cele mai noi stiri din agricultura!

Aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru!