Sfaturi iscusite pentru combaterea buruienilor problema din culturile de porumb

Publicat de

Porumbul este o cultura cu grad mare de imburuienare, iar buruienile anuale si perene, in special costreiul din rizomi, ridica cele mai mari probleme.

Specialistii ALCEDO recomanda ASTRAL 40 OD, solutia iscusita care combate mohorul (Setaria spp.), iarba barboasa (Echinochloa spp.) si costreiul din seminte si rizomi (Sorghum halepense). ASTRAL 40 OD este un erbicid sistemic, selectiv care este absorbit prin frunze si radacini, se transloca pana la nivelul varfurilor de crestere, stopand diviziunile celulare si cresterea buruienilor, provocandu-le in final uscarea.

Doza omologata este de 0,8 l/ha pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale, cu aplicare in postemergenta, cand plantele de porumb au 4-6 frunze, iar buruienile monocotiledonate au 2-4 frunze. Pentru combaterea costreiului din rizomi sau a altor graminee perene, doza omologata este de 1,0-1,5 l/ha, cu aplicare in postemergenta, cand plantele de porumb au 4-6 frunze, iar costreiul din rizomi are 15-20 cm.

Important! ASTRAL 40 OD este compatibil cu fertilizantii foliari MICROFERT U si MICROFERT ZN si se poate aplica in amestec pentru prevenirea carentelor de zinc si a altor nutrienti necesari cresterii si dezvoltarii plantelor de porumb.

Mai multe sfaturi pentru erbicidarea culturii de porumb: https://www.sanatateaplantelor.ro/combaterea-buruienilor-din-culturile-de-porumb-pentru-productii-mari-si-de-calitate-2/

S-ar putea să te intereseze

Hot News