Solutii de erbicidare in premergenta la culturile de porumb si floarea soarelui

Publicat de

Pentru a inregistra o eficacitate cat mai ridicata in combaterea buruienilor din culturile de porumb si floarea soarelui, pot fi aplicate mai multe tratamente, in functie de speciile de buruieni existente si de dominanta acestora, atat in preemergenta cat si in postemergenta.

Din pacate rezerva de buruieni in solurile din Romania este foarte mare, si nu se poate spune ca prin aplicare erbicidelor numai in postemergenta se pot asigura culturi foarte curate de buruieni. Renuntarea la erbicidare in premergenta ar fi o greseala.

Ce erbicide puteti alege pentru aceasta faza?

TENDER asigura combaterea superioara si de lunga durata, in special a buruienilor graminee, dar si a unor buruieni cu frunza lata. Aplicat in doza de 1-1,5 l/ha, imediat dupa semanat in conditii de umiditate, combate buruienile monocotiledonate anuale (SetariaEchinochloaDigitariaSorghum din samanta) si unele dicotiledonate (AmaranthusChenopodiumHibiscus) din culturile de porumb si floarea soarelui.

SILBA este un erbicid selectiv ce actioneaza impotriva majoritatii buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale. Aplicat preemergent, in doza de 4-5 l/ha, combate buruienile anuale, exclusiv dicotiledonate rezistente (mustar salbatic, ridiche salbatica, cornuti) din culturile de porumb. De asemenea, combate buruienile anuale (exceptie: cornuti, zarna, mustar salbatic) din culturile de floarea soarelui, doza omologata fiind de 3,5-4 l/ha.

Atentie! SILBA nu se aplica pe o cultura de floarea soarelui in curs de rasarire sau rasarita, ci numai in intervalul semanat–rasarit, cat mai aproape de momentul semanatului.

De asemenea, la porumb  puteti aplica LUMAX 537,5 SE, in premergenta, in doza de 3-3,5 l/ha sau in postemergenta timpurie 3,5-4 l/ha, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale si partial perene.

Pentru o buna eficacitate a erbicidelor, patul germinativ trebuie sa fie bine pregatit, fara bulgari si cu o umiditate suficienta in sol.

S-ar putea să te intereseze

Hot News