In acest articol, va aducem in atentie trei produse de protectia plantelor ce va protejeaza culturile horticole de boli si daunatori, in aceasta perioada.
TOPSIN 500 SC, fungicidul iscusit impotriva unui spectru larg de agenti patogeni
Inca ne aflam in sezonul patarilor, dar si al putregaiurilor la multe culturi. Asa ca, boli ca septorioza, fuzarioza, verticilioza, patarea alba la legume, antracnoza si fuzarioza la pepenii verzi si galbeni, fainarea la vita de vie sau rapanul, fainarea sau patarile la pomii fructiferi va pot crea mari probleme. Fara a face tratamente cu fungicide, culturile mentionate mai sus pot fi serios afectate de aceste boli, iar recoltele vor fi de slaba calitate sau chiar compromise. In acest context, nu uitati ca avem ca solutie utilizarea lui TOPSIN 500 SC, fungicid fabricat in Romania. Se aplica la: vita de vie, pentru combaterea fainarii, in doza de 1,5 l/ha in 1.000 l/apa; mar pentru combaterea rapanului si fainarii (Podosphaera leucotricha), in doza de 2,1 l/ha in 1500 l apa; la par pentru combaterea rapanului, patarea alba a frunzelor si patarea bruna a frunzelor se recomanda doza de 1,4 l/ha in 1.000 l apa; cires si visin pentru combaterea patarii frunzelor, in doza de 1,0 l/ha in 1.000 l apa; tomate, castraveti, ardei si vinete pentru combaterea fuzariozei vestejirea plantelor si patarea alba a frunzelor, in concentratie de 0,07 %-0,14 %; pepenii verzi si galbeni, pentru combaterea antracnozei si fuzariozei (Fusarium oxysporum), in concentratie de 0,07 %-0,14 %; capsun pentru combaterea patarii albe a frunzelor, in doza de 1,0 l/ha in 1000 l apa.

Bumper 250 CE, solutia optima pentru combaterea fainarilor
Pentru plantatiile de vita de vie, mar, dar si pentru legume, fainarea este o boala foarte periculoasa, cu consecinte grave asupra recoltelor. Pentru a va ajuta in acest sens, va recomandam sa utilizati fungicidul Bumper 250 CE, un fungicid sistemic, cu actiune preventiva si curativa si cu un spectru larg de actiune. Pentru vita de vie se utilizeaza in doza de 0,2 l/ha, pentru mar 0,4 l/ha, iar pentru castraveti 0,15 l/ha. Precizam ca, datorita proprietatilor sale, Bumper 250 CE asigura o buna protectie a plantei, chiar si dupa o singura aplicare.

Mospilan 20 SP, prietenos cu polenizatorii, util in combaterea daunatorilor
Culturile legumicole (tomate, castraveti, ceapa, ardei, varza), cartof, plantatiile pomicole dar si cele viticole, pot fi atacate de diferiti daunatori ce va pun in pericol productia. Pentru a nu va confrunta cu acesti daunatori, va recomandam insecticidul Mospilan 20 SP. Are o actiune sistemica si de contact si se poate raspandi in intreaga planta. Precizam ca acest insecticid nu este influentat de temperatura si ramane activ pana la 3 saptamani, economisind timp si energie pentru fermieri. Mospilan 20 SP poate fi utilizat la urmatoarele culturi si plantatii, in urmatoarele doze sau concentratii: ardei gras in solar: paduchele verde al piersicului, in concentratie de 0,0125 %; castraveti: paduchele castravetilor, in concentratie de 0,0125 %; castraveti solar: musculita alba de sera, in concentratie de 0,025 % si tripsul californian, in concentratie de 0,04%; mar: omida miniera a marului, in concentratie de 0,02 % si paduchele lanos, in concentratie de 0,025% (0.375 kg/ha in 1.500 l apa); par: puricele melifer al parului, in concentratie de 0,02 %; tomate sera: tripsul californian, in concentratie de 0,04 %; tomate solar: musculita alba de sera, in concentratie de 0,025 %; varza: buha verzei, in concentratie de 0,0125 % si paduchele cenusiu al verzei, in concentratie de 0,025%; ceapa: tripsul comun, in concentratie de 0,025 % ;vita de vie: paduchele testos al vitei si molia vitei de vie, in doza de 0,25 kg/ha; trandafiri: paduchele verde al trandafirilor, in concentratie de 0,0125 %.

Pentru a primi Sănătatea Plantelor în format tipărit, vă rugăm să vă abonați aici.