Specialistii AIPROM, fata in fata cu studentii Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, la Maracineni

Publicat de

In luna octombrie, Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania (AIPROM) impreuna cu Institutul de Cercetare si Dezvoltare pentru Pomicultura, Maracineni, Arges (ICDP), au organizat o sesiune teoretica si practica pentru 17 viitori jurnalisti, actuali studenti la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC).

Tema sesiunii a fost “Comunicarea de criza in protectia plantelor”, iar scopul intalnirii a fost invatarea reciproca: studentii au aflat mai multe despre industria de protectie a plantelor, iar specialistii in agricultura au aflat mai multe despre comunicarea de criza.

Cei 17 studenti si-au petrecut prima parte a zilei in livezile de mere, impreuna cu Carmen Botez – director executiv AIPROM, Andrei Marutescu – director de comunicare la Syngenta si Catalin Viziru – Key Account Manager la FMC. Cei din urma le-au povestit studentilor despre AIPROM si despre Centrul de Excelenta de la Maracineni, dar si despre importanta produselor pentru protectia plantelor. De asemenea, un alt subiect abordat a fost nevoia plantelor de „medicamente”, nevoie similara cu cea a oamenilor, concluzia fiind ca industria de protectia plantelor incearca sa puna pe masa doar produse sanatoase, sigure pentru consum.

In ce-a de-a doua parte a sesiunii teoretice, doamna profesoara Camelia Cmeciu, impreuna cu doctorandul Ioan Miclea, le-au vorbit studentilor despre strategiile de raspuns la situatii de criza, care sunt modalitatile prin care pot raspunde unei situatii de criza si care sunt atributiile unui bun purtator de cuvant.

In final, partea practica s-a concretizat in simularea unei conferinte de presa. Specialistii in agricultura au prezentat in fata studentilor o potentiala situatie de criza, iar studentii au luat rolul unor jurnalisti, punand intrebari relevante pentru redactarea unei stiri.

O versiune a acestui articol a apărut în ediția tipărită a revistei Sănătatea Plantelor Nr. 258 - noiembrie 2019.
Pentru a primi Sănătatea Plantelor în format tipărit, vă rugăm să vă abonați aici.

S-ar putea să te intereseze

Hot News