STUDIU PRIVIND SEMNALAREA INSECTELOR INVAZIVE IN ROMANIA

Publicat de

Insectele invazive sunt acele specii care ajung să se adapteze la habitate noi, care pot acapara flora si fauna indigena, provocand daune mediului si omului. Detectarea timpurie este esenţiala. Combaterea speciilor invazive inainte ca acestea sa se aclimatizeze este mult mai usoara si mai eficienta din punct de vedere economic. Acest studiu intenționeaza sa stabileasca ce metoda de semnalare a insectelor invazive va avea cea mai mare eficienta si utilitate pentru cetateni.

Din acest motiv, la Laboratorul de Diagnoza pentru Protecția Plantelor, din cadrul Centrului de Cercetare pentru Studiul Calitatii Produselor Agroalimentare, USAMV Bucuresti, am initiat un studiu privind semnalarea insectelor invazive din Romania. Rezultatele acestui studiu vor fi folosite pentru a dezvolta o modalitate de a veni in intampinarea cetatenilor care doresc sa semnaleze si sa dobandeasca mai multe cunostinte legate de insectele invazive.

Chestionarul este disponibil, dand clik pe link-ul: STUDIU PRIVIND SEMNALAREA INSECTELOR INVAZIVE IN ROMANIA

Pentru a afla mai multe informatii, puteti citi articolul pe larg, in numarul 228 din luna mai al revistei Sanatatea plantelor.

Dr. Ing. Roxana Ciceoi

USAMV Bucuresti

S-ar putea să te intereseze

Hot News