Rezumatul saptamanii 10-14.02.2020

Publicat de

Sanatatea Plantelor iti aduce rezumatul saptamanii…

1. Tratamentele fitosanitare care au inceput odata cu caderea frunzelor cu produse cuprice, continua cu tratamente in perioada repausului vegetativ, pentru combaterea formelor hibernante ale paduchilor testosi (paduchele din San Jose), dar si a altor daunatori (ouale paianjenului rosu al pomilor, ouale afidelor, etc). Cu ce putem face tratamentul? Cititi aici.

2. Primul tratament cu un insecticid pentru cultura de rapita, primavara devreme, se aplica pentru combaterea gargaritei tulpinilor. Dar… cand vine cu adevarat primavara anul acesta? Detalii despre acest daunator, aici.

3. Am aflat recent ca s-a acordat derogare pentru utilizarea insecticidelor neonicotionide, dar numai la porumb. Cititi aici ce solutii avem pentru protectia tinerelor plantute de floarea soarelui, imediat dupa rasarire, fata de daunatorii care actioneaza in aceasta perioada.

4. Europa vrea sa reduca consumul de pesticide, dar nu prea reuseste! De ce? Pentru ca agricultura performanta are nevoie de unelte tehnologice specifice. Concluziile auditorilor, aici.

Nimic nu este mai important decat sa fii informat la timp. Ramai conectat la noutatile din agricultura pe www.sanatateaplantelor.ro!

 

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News