Atentie la fertilizarea porumbului si florii soarelui dupa rasarire!

Publicat de

Culturile de floarea soarelui, dar si de porumb, sunt deja bine conturate la multi fermieri.

Pe langa combaterea buruienilor, in primele faze de crestere ale noilor plantute, nici fertilizarea nu trebuie neglijata, pentru o vigoare buna si o dezvoltare armonioasa a plantelor.

Din oferta deosebit de generoasa de la Alcedo, va recomandam fertilizantii:

Microfert Zinc contine, pe langa zincul usor asimilabil, azot ureic, fosfor, potasiu, magneziu, sulf, bor, cupru, fier si mangan, pentru prevenirea carentelor care pot afecta concomitent cresterea, dezvoltarea plantelor si formarea recoltelor. La culturile de porumb, sunt necesare 1-3 fertilizari foliare, la intervale de 7-10 zile, incepand de la stadiul de 3-4 frunze, in concentratie de 0,5-1% (0,5-1 litru produs / 100 litri apa). La floarea soarelui se recomanda aplicarea in concentratie de 0,2-0,5% (0,2-0,5 l produs / 100 l apa).

FoliMax Bmol EcoMax este foarte eficient in prevenirea si eliminarea rapida a simptomelor tipice ale deficientei plantelor fata de bor si molibden. Se aplica la culturile de floarea soarelui si porumb, in doza de 1-1,25 l/ha, incepand cu stadiul 4-6 frunze odata cu erbicidarea postemergenta.

FoliMax N Progress este un ingrasamant foliar lichid cu azot cu eliberare lenta, formulat pentru aplicarea sigura si eficienta a azotului pe foliajul plantelor, in situatii de consum specific foarte ridicat. Se aplica la floarea soarelui si porumb, de la 4-6 frunze pana la limita de inaltime a intrarii utilajului de stropit, in doza de 3-5 l/ha, de 2-3 ori pe an.

FoliMax Gold este un ingrasamant foliar lichid cu azot, magneziu si microelemente. Se poate aplica la floarea soarelui incepand cu fenofaza de 4 frunze pana la inaltimea de 80 cm a plantelor, dar si la porumb, in 2-3 tratamente foliare, combinate cu produse pentru protectia plantelor. Doza omologata: 2-4 l/ha.

FoliMax ZnECO asigura o inradacinare puternica a plantelor, realizarea unei cantitati optime de biomasa si realizarea unei fotosinteze superioare a culturilor la care este aplicat. La porumb si floarea soarelui se aplica in doza de 0,8-1,6 l/ha, in doua tratamente.

Oleomax are o formula speciala, cu un continut ridicat de fosfor, potasiu si bor, total solubil in apa si rapid asimilabil in plante, influentand decisiv formarea productiei si cresterea calitatii acesteia. Se aplica la floarea soarelui si porumb in doza de 1,5 – 3 kg/ha, in 2-3 tratamente foliare, de la 6-8 frunze la minim 14 zile.

Unibore este un fertilizant foliar pe baza de bor, foarte eficient in prevenirea sau remedierea problemelor de carenta ale culturilor de floarea soarelui. Se aplica in doza de 3 l/ha in stadiul de 6-8 perechi de frunze.

YaraVita Bortrac se aplica la culturile de floarea soarelui in doza de 2-3 l/ha, incepand cu stadiul de 2 perechi de frunze pana la faza de buton. Tratamentul se repeta daca este necesar la un interval de 10-14 zile. Doza de apa: 200 l/ha. La porumb se aplica in doza de 3 l/ha, la faza de 4-8 frunze. Pentru deficienta majora, tratamentul se poate repeta dupa 10-14 zile. Doza de apa: 50-200 l/ha.

S-ar putea să te intereseze

Hot News