Dimitrios Drisis, CEO al Adama Agricultural Solutions din Romania – despre schimbarea modelului de aprovizionare in perioada de criza

Publicat de

Una dintre cele mai cunoscute si reputate publicatii business din Romania, Ziarul Financiar, a dedicat un material provocarilor carora trebuie sa raspunda compania ADAMA in perioada pandemiei, in contextul provocarilor globale generate de criza.

In cadrul inteviului, Dimitrios Drisis, directorul general ADAMA Romania, Republica Moldova si Polonia a vorbit despre schimbarea modelului de aprovizionare – de la stocuri de la luna la luna la transporturi mai rare, dar cu volum mai mare. Totodata, Dimitrios Drisis a aratat ca, parte din managementul crizei, ADAMA a reusit sa se adapteze la noua realitate, implementand solutii tehnologice de ultima ora pentru comunicarea cu fermierii.

Suntem in contact cu fermierii prin sisteme de telecomunicatii. Din cauza dificultatilor ivite, am schimbat modelul de aprovizionare, cu riscul de a avea costuri mai ridicate: nu se mai lucreaza pe stoc de la luna la luna, ci avem transporturi mai rare, dar cu volum mai mare, pentru ca fermierii au nevoie de produsele noastre la timp si in cantitatile necesare“, a spus pentru ZF Dimitrios Drisis, CEO al Adama Agricultural Solutions din Romania.

Din fericire, ADAMA are capacitatea de a infuza capital ori de cate ori este nevoie sa plateasca salariile angajatilor, sa plateasca furnizorii si obligatiile financiare catre stat, ceea ce ne da o mai mare stabilitate in criza“.

Referitor la urmarile crizei si cum va fi influentata piata de agribusiness, managerul general al ADAMA a impartasit o viziune optimist-realista, fiind de parere ca piata de profil va iesi din criza mult mai consolidata.

Pentru a mentine economia functionala si activa, Drisis considera ca guvernul trebuie sa ia masuri prin care bunurile si serviciile sa continue sa fie furnizate in limite normale, iar pentru anumite grupuri profesionale care nu-si mai pot desfasura activitatile, guvernul trebuie sa intervina si sa acorde sprijin financiar astfel incat sa previna o potentiala criza ce va afecta sectoare importante din economia tarii.

Nu in ultimul rand, cu privire la urmarile sociale ale crizei, Dimitrios Drisis a precizat ca, in opinia sa, Romania va trece de acest moment intarita si va sti cum sa actioneze pe viitor pentru a construi un stat mai puternic.

S-ar putea să te intereseze

Hot News