Acelasi produs, dar cu alta denumire
Fungicidul PRIORI XTRA a devenit MIRADOR XTRA!
Fungicidul PRIORI XTRA si-a schimbat denumirea comerciala in MIRADOR XTRA. Pentru cei ce nu cunosc fungicidul PRIORI XTRA, acum MIRADOR XTRA, vaspunem caare un efect preventiv, curativ si eradicativ, omologat la grau, orz, rapita si floarea-soarelui.Datorita celor doua substante active azoxitrobin si ciproconazol, MIRADOR XTRA are un spectru larg de combatere, actionand eficient asupra bolilor foliare si ale spicului la cereale paioase, dar si impotriva putregaiurilor la rapita si floarea-soarelui.

Mai jos aveti prezentate culturile, spectrul de combatere, dar si doza omologata pentru fungicidul MIRADOR XTRA:
GRAU: in cazul unei tehnologii cu un singur tratament, cu un fungicid, pe sezon se recomanda tratamentul la aparitia primelor simptome, iar in cazul unei tehnologii de protectie cu doua tratamente se recomanda ca in T1 sa fie aplicat un alt fungicid (ex. CHEFARA, BUMPER 250 EC, EVOLUS, IMPULSE PRO 425 EC), iar MIRADOR XTRAsa fie aplicat de la aparitia frunzei stindard pana la inspicare BBCH 51-59. Se aplica impotriva bolilor foliare si ale spicului, precum: fainare (Erysiphe graminis), rugina (Puccinia spp.), septorioza (Septoria spp.), fuzarioza (Fusarium spp.) si sfasierea frunzelor (Helminthosporium spp.), in doza de 0,5 l/ha.

ORZ: se vor aplica maxim doua tratamente pe sezon pana la maxim BBCH 59 (sfarsitul inspicatului). Este omologat pentru boli foliare ca: fainare (Erysiphe graminis), patarea reticulara bruna (Pyrenophora teres), arsura frunzelor de orz (Rynchosporium secalis), dar si sfasierea frunzelor (Helmithosporium sativum), in doza de 0,75 l/ha.

RAPI|~: tratamentul se va efectua in primavara, la preventie, de la inceputul infloritului pana la mijlocul infloritului. Este recomandat impotriva: putregaiului uscat (Phoma lingam), putregaiului alb (Sclerotinia Sclerotiorum), putregaiului cenusiu (Botrytis cinerea), patarii negre a frunzelor (Alternaria brassicae) si fainarii (Erysiphe communis), in doza de 0,75 l/ha.

FLOAREA-SOARELUI: tratamentul se va aplica in functie de presiunea bolilor pana in fenofaza de buton floral. Se aplica pentru combaterea: putregaiului alb (Sclerotinia Sclerotiorum), putregaiului cenusiu (Botrytis cinerea), frangerii tulpinilor (Phomopsis helianthi), dar si alternariozei (Alternaria spp.), in doza de 0,75 l/ha.
Pentru a primi Sănătatea Plantelor în format tipărit, vă rugăm să vă abonați aici.