Rezumatul saptamanii 04.01 – 08.01.2021

Publicat de

Sanatatea Plantelor iti aduce rezumatul saptamanii…

1. 2021 a venit cu vesti bune. Membrii Parlamentului European au aprobat o noua lege care extinde normele existente ale Politicii Agricole Comune (PAC) pana la sfarsitul anului 2022. Acestea urmau sa expire la sfarsitul anului 2020. Mai multe detalii, aici.

2. AIPROM a realizat un studiu privind situatia produselor de protectie a plantelor pentru cele mai importante culturi, iar concluzia a fost ca fermierul roman ramane incet, dar sigur, fara solutii viabile pentru protectia culturilor. Fermierii au nevoie de suficiente produse care sa raspunda punctual problemelor din arealul Romaniei. Mai multe detalii despre acest subiect gasiti aici.

3. S-a constatat ca varza extratimpurie, crescuta sub tunele de plastic, este puternic atacata de musca verzei (Delia brassicae), iar pagubele inregistrate pot depasi 50%. Mai multe detalii despre acest daunator, dar si cateva masuri preventive si curative pentru limitarea atacurilor, puteti citi aici.

4. Una din cele mai importante lucrari de intretinere ale culturii de porumb este combaterea buruienilor, aceasta cultura fiind sensibila la imburuienare, mai ales in primele faze de vegetatie. Ce recomandari avem pentru tratamentele in perioada de vegetatie? Cititi aici.

Nimic nu este mai important decat sa fii informat la timp. Ramai conectat la noutatile din agricultura pe www.sanatateaplantelor.ro!

S-ar putea să te intereseze

Hot News