Sezonul de toamna lung si calduros favorizeaza raspandirea afidelor si, odata cu ele, a virusurilor transmise de acestea

Publicat de

Afidele sunt recunoscute printre speciile ce pot cauza probeleme importante cerealelor paiose, cu precadere in sezonul de toamna care, fiind lung si calduros, favorizeaza raspandirea insectelor si odata cu ele a virusurilor transmise de acestea. Atentie! Virozele produc pagube semnificative si neefectuarea tratamentului poate afecta calitativ si cantitativ productia.

La plantele tinere de cereale paioase, afidele sunt destul de usor de vazut pe frunze, cu conditia sa se respecte cateva reguli de observatie:

  • sa se monitorizeze in special zonele cu risc de aparitie;
  • sa se caute prezenta afidelor pe serii de cate 10 plante, la 5 randuri distanta;
  • sa se realizeze monitorizarea in cele mai calde ore ale zilei (in conditii de frig si ploaie, afidele sunt mai greu de observat deoarece sunt pozitionate in insertia frunzelor).

Se recomanda aplicarea unui tratament insecticid atunci cand se observa prezenta afidelor mai mult de 10 zile sau cand 10% din plante sunt purtatoare de afide.

In portofoliul de PRODUSE ISCUSITE gasiti FASTER DELTA si FASTER GOLD 50 EC, doua insecticide din grupa piretroizilor, care actioneaza rapid si au o eficacitate ridicata.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

S-ar putea să te intereseze

Hot News