Taieri de pomi intr-un mod inovativ, intr-o livada de la Adunatii Copaceni. “Masinaria”, premiul I la EIMA 2018, Bologna!

Publicat de

Pe 5 martie, la Adunatii Copaceni, judetul Giurgiu, in livada “La mosie” a avut loc un eveniment important pentru pomicultura romaneasca, o noutate in domeniu, la care au participat pomicultori din judetele limitrofe Bucurestiului, autoritati locale si judetene precum si reprezentanti ai presei de specialitate. Ce s-a intamplat de fapt in livada? S-a facut o demonstratie cu masina de taiat pomi fructiferi, o inovatie in domeniu, o inventie ce a obtinut premiul I la Expozitia Internationala pentru Agricultura – EIMA 2018, de la Bologna, Italia.
Demonstratia a fost facuta in prezenta inventatorului masinii de taiat pomi fructiferi, Emilio Braganti. “O astfel de masina face cam 70 % din taierile necesare pentru intretinerea unui pom fructifer. Are capacitatea de a efectua aceste taieri atat in plan orizontal cat si vertical, chiar si oblic. Este vorba despre o “toaletare” dupa care se face “taierea de fructificare”, insa mult mai repede si cu costuri mult mai mici. Deci, pentru fermierii care au in exploatare plantatii pomicole, o astfel de masina este de real folos, iar pentru echiparea cu utilaje si masini agricole se pot atrage fonduri europene”, a explicat dr. ing. Aurel Pana.

S-ar putea să te intereseze

Hot News