Traditie, cercetare, continuitate… 150 de ani de inovatie in legumicultura!

Publicat de

In prezenta a peste 160 de invitati, Syngenta a organizat la jumatatea lunii ianuarie forumul „Excelenta in legumicultura”, dedicat legumicultorilor romani, dar si fitofarmaciilor. In cadrul evenimentului, echipa Syngenta a prezentat noutatile portofoliului de seminte legume si produse de protectia plantelor, abordand mai multe subiecte, precum: limitele maxime de reziduuri in produsele agroalimentare, tendintele pietei din regiune in ameliorarea noilor hibrizi de tomate si ardei, recomandarile companiei privind utilizarea in siguranta a produselor de protectia plantelor, dar si programele Syngenta pentru culturi horticole (alertele meteo pentru pomicultori si campania pentru fitofarmacii „Clientul misterios”). Anul acesta forumul a ajuns la a 5-a editie si avut loc la Poiana Brasov.

Noutatile Syngenta in legumicultura

Syngenta vine pe piata din Romania in 2018, cu 21 de hibrizi noi de seminte de legume la: tomate, pepeni verzi, pepeni galbeni, conopida, varza, broccoli, ardei, castraveti si dovlecel. Ca noutate, Syngenta vine pe piata in acest an cu primii hibrizi de tomate roz, Mamston F1, dar si cu specialitati, tomate cherry, Landolino F1 si Tredicy F1. Produsele nou introduse au fost testate cel putin 2 ani, in conditiile pedo-climatice din Romania si prezinta toleranta ridicata la bolile si daunatorii cu care se confrunta legumicultorii.

Gazda evenimentului a fost Andreea Caimac, manager produs culturi horticole, in cadrul companiei Syngenta care a declarat ca: „Exista in cadrul Syngenta o platforma puternica de produse si servicii, cu care dorim sa dezvoltam solutii care leaga tehnologia, oamenii si agricultura. In acest scop, compania vine in ajutorul fermierilor cu tehnologii inovatoare, atat pentru segmentul genetica cat si pentru segmentul de protectie a culturilor, pentru a face fata provocarilor unei lumi globalizate”. Alaturi de Andreea, au mai urcat pe scena si: Nicoleta Ghindaru, Andrei Marutescu, Vlad Chirea, Ramona Grama, Livia Rosu, Vasilica Hoarca, Aurel Catrina, Iulian Zafiu, George Andron, Ovidiu Sebe. Pe langa hibrizii noi intrati in portofoliu, echipa Syngenta le-au vorbit celor prezenti si despre noutatile din portofoliul de produse de protectia plantelor dedicat culturilor de legume: fungicidele Revus si Cidely Top, cu spectru larg de combatere a bolilor foliare. De asemenea, Affirm Opti este noul insecticid pentru controlul lepidopterelor dedicat in special pomicultorilor.

 “Clientul misterios” continua…

In cadrul evenimentului, Andreea Caimac a vorbit si despre programele Syngenta, destinate fermierilor din sectorul horticol, si nu numai. “In anul 2017, campania „Clientul Misterios” s-a bucurat de un mare succes. Aproximativ 800 de fitofarmacii au primit informatii despre noutatile din portofoliul Syngenta. In cadrul campaniei de informare, partenerii au aflat despre posibilitatea de a fi vizitati de catre un „client misterios”, care le-a solicitat recomandari de tratamente pentru diverse probleme. La finalul campaniei, rezultatele au fost urmatoarele: peste 50% dintre recomandarile facute de fitofarmacii au inclus cel putin un produs Syngenta, 150 de parteneri din marile bazine horticole au fost vizitati, iar toate fitofarmaciile implicate au fost premiate. Prin tragere la sorti, 5 dintre fitofarmacii au castigat premiile mari”, a spus Andreea Caimac.

De asemenea, Andrei Marutescu, managerul de comunicare si relatii publice a prezentat programul tehnologic care vizeaza utilizarea in siguranta a produselor pentru protectia plantelor. „Syngenta promoveaza 5 reguli de aur pentru utilizarea in siguranta a produselor pentru protectia plantelor: intretinerea si calibrarea echipamentului de stropit, folosirea unui echipament de protectie adecvat, realizarea igienei individuale, cunoasterea si punerea in practica a indicatiilor de pe eticheta produsului si, nu in ultimul rand, executarea tuturor operatiilor tehnologice cu o maxima atentie si strictete”, a declarat Andrei Marutescu. Syngenta marcheaza in acest an 150 de ani de legume cu gust! Syngenta este prezenta pe piata globala cu peste 2.500 de produse, fiind numarul 1 in lume la cultura de curcubitaceae (pepeni verzi, pepeni galbeni, dovlecei, castraveti), varzoase (varza, conopida, broccoli, varza de Bruxelles) si porumb dulce, si numarul 2 la cultura de tomate si ardei.

Roxana COSTEA

O versiune a acestui articol a apărut în ediția tipărită a revistei Sănătatea Plantelor Nr. 237 - februarie 2018.
Pentru a primi Sănătatea Plantelor în format tipărit, vă rugăm să vă abonați aici.

S-ar putea să te intereseze

Hot News