AgriPlanta-RomAgroTec 2017, din pasiune pentru agricultura

Publicat de

La mijlocul lunii trecute, timp de 4 zile, la Fundulea in judetul Calarasi a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente agricole, si anume, editia a VII-a Agriplanta-RomAgroTec.

La deschidere au fost prezenti Alexandru Potor, secretar de stat MADR, Radu Antohe, consilier al prim-ministrului pe probleme de agricultura si medicina veterinara, Vasile Iliuta, presedintele CJ Calarasi, Laurentiu Baciu, presedintele LAPAR, Emil Dumitru, presedintele Federatiei Pro Agro, Arnaud Perrein, presedintele APPR si Monika Puiu, presedinte APIMAR.

Agriplanta, trei intr-unul…

Ca la fiecare editie, cuvantul de inceput i-a apartinut directorului general al DLG InterMarketing Corina Mares, care este de fapt si organizatoarea evenimentului, ce a precizat ca: „Din pasiune pentru agricultura este motto-ul sub care AgriPlanta-RomAgroTec reuneste cu succes tot ce este mai important in agricultura romaneasca. Desfasurat in camp, pe o suprafata de peste 36 de hectare, evenimentul imbina trei componente importante, expozitia in camp, loturile demonstrative si demonstratii cu masini agricole. Agriplanta-Romagrotec a devenit in timp o platforma de socializare si de comunicare intre agricultorii si specialistii din domeniu, iar scopul final este de a ramane un reper si un suport pentru fermierii romani”.

Expozitia internationala de la Fundulea a adunat mari companii producatoare si distribuitoare de seminte si de produse pentru protectia plantelor, de utilaje si masini agricole, institute de cercetare, banci, firme de consultanta, etc. Vizitatorii au putut lua parte la diferite demonstratii facute cu masini de erbicidat, tractoare inteligente, dar au facut “cunostinta” si cu tehnologiile inovative pentru prelucrare solului. Mai mult decat atat, fermierii au putut admira loturile demo realizate pe diferite culturi agricole, avand oportunitatea de a dialoga cu reprezentantii companiilor prezente la Fundulea in ceea ce priveste schema tehnologica aplicata pe acele loturi, dar si produsele folosite.

Felicia RUSANU

S-ar putea să te intereseze

Hot News