Fermierii romani din Transilvania vor fi premiati in cadrul Conferintei PRIA Agriculture care va avea loc la Cluj-Napoca in 8 mai 2019

Publicat de

 

Fermierii romani din Transilvania vor fi premiati in cadrul Conferintei PRIA Agriculture care va avea loc la Cluj-Napoca in 8 mai 2019, la Grand Hotel Napoca, sala Viena, incepand cu ora 9,30, organizata de PRIAevents. Ne-am bucura sa dati curs invitatiei noastre si, astfel, sa recunoastem impreuna eforturile facute de fermierii romani pentru agricultura din tara noastra.

Conferinta PRIA Agriculture si PRIA Gala Fermierilor Romani din Transilvania este un eveniment important pentru agricultura si reprezinta o reala platforma de dezbatere intre fermieri, autoritati, si companiile care isi desfasoara activitatea in acest sector.

In cadrul acesteia vom recunoaste eforturile si contributia fermierilor romani ce au investit multa munca, resurse si experienta lor de-a lungul timpului, au contribuit la dezvoltarea sau mentinerea agriculturii Romaniei pe un loc bun in UE.  Au investit cunostinte si energie pentru agricultura romaneasca – motor extrem de important al economiei tarii noastre. De asemenea, vom recunoaste meritele cercetatorilor si al celor care au avut un aport important pentru agricultura noastra.

Haideti sa recunoastem impreuna eforturile facute de fermierii romani pentru agricultura din tara noastra!

Agricultura este vitala pentru intreaga lume. Uniunea Europeana aloca un buget mare si o atentie deosebita acestui sector. De aceea, politica agricola comuna (PAC) consolideaza competitivitatea si sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plati directe fermierilor si prin masuri de piata, si finanteaza programele dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.

Agricultura este ramura care contribuie la cresterea economica a tarii noastre. Spre ex. tara noastra se afla pe locul al doilea in UE ca producator apicol. La sfarsitul lui mai 2017, Romania a devenit principalul exportator de cereale din Uniunea Europeana.

Potentialul Romaniei in sectorul agricol este foarte mare si inca exista loc de crestere. In continuare vom vedea  probleme cu care ne confruntam, dar si solutii sau sugestii pentru a exista o crestere esentiala a agriculturii romanesti.

Foarte important este sa vedem cum putem beneficia de PAC dupa 2020, cum atragem mai multe fonduri europene, cum avem rezultate bune, constante si sustenabilitate, cum crestem agricultura Romaniei.

Participati la cea mai importanta conferinta, cu festivitate de premiere pentru fermieri, destinata agriculturii in Cluj, dezbateti cele mai importante teme pentru agricultura Romaniei alaturi de fermieri, reprezentanti ai autoritatilor si presa.

Printre temele abordate se vor regasi

 • Cum va arata Politica Agricola Comuna dupa anul 2020?  Cum realizam cresterea absorbtiei fondurilor europene?
 • Cadastrul national. Cum ar trebui sa arate legea fondului funciar? De cand se va face identificarea si delimitarea tuturor parcelelor agricole obligatoriu pe baza datelor cadastrale? Ce ar trebui schimbat la legea care a liberalizat piata funciara?
 • Legea risipei alimentare. Cum se va aplica ea in Romania? Ce spun autoritatile? Dar toate celelalte parti implicate?
 • Cum functioneaza lantul dintre producatori, procesatori si retaileri
 • Ce are trebui sa aiba in vedere fermierii sau cooperativele atunci cand se gandesc sa stabileasca parteneriate cu retelele comerciale?
 • Importanta produselor romanesti in strategia retailerilor. Ce trebuie sa stie partenerii locali ai retelelor comerciale pentru a avea cat mai multe produse prezente la raft? Cum pot avea o colaborare de lunga durata si fructuoasa?
 • Care este strategia privind cercetarea pe termen lung?
 • Sprijinirea investitiilor pentru cresterea competitivitatii exploatatilor agricole, ferme de animale, fructe si legume sau pajisti si pasuni?
 • Agricultura de precizie folosirea tehnologiei pentru a eficientiza costurile in procesul de productie agricola
 • Diversificarea productiei, cresterea calitatii produselor obtinute si imbunatatirea performantei generale a exploatatiilor agricole; extinderea la nivel national sau international
 • Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri in agricultura;
 • Ajutoarele de stat in agricultura – cine poate beneficia de ele? Ce subventii primesc fermierii romani pentru Campania 2020?
 • Cum pot ajuta bancile, societatile de leasing si fondurile de garantare la cresterea absorbtiei fondurilor UE?
 • Care este rolul fondurilor de investitii destinate agriculturii?
 • Activitatea agentiilor AFIR si APIA care au un rol esential in aplicarea Politicii Agricole Comune.

Lectorii invitati sunt: Emil BOC – Primarul Municipiului Cluj-Napoca; Istvan Valentin VAKAR –  Vicepresedinte, Consiliul Judetean Cluj, Paul Rares UIFALEAN – Director Executiv, Directia pentru Agricultura a Judetului Cluj; Valeriu TABARA – Presedinte ASAS/Fost Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale; Alina POPESCU – Director Agentia Dej, CEC BANK; Felix ARION –  General Manager, Agro Transilvania Cluster; Prof. dr. Cornel CATOI – Rector, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca; Roxana VIDICAN – Decan, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca; Reprezentantul MEGA IMAGE; Sorin CIPLEA – Vicepresedinte, Cooperativa Agricola Lunca Somesului Mic; Nicolae TRITEAN – Director, Statiunea de Cercetare si Dezvoltare Turda; Ioan MERCA – Director Executiv,  Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Cluj  (APIA Cluj). Conferinta va fi moderata de catre Raluca VOIVOZEANU, CEO PRIA Conferences.

Conferinta PRIA Agriculture si PRIA Gala Fermierilor Romani din Transilvania fac parte din seria conferintelor organizate de PRIAevents  care aduc in atentie cele mai importante si mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu si beneficiaza de o prezenta mare a participantilor si a mass – mediei. Cu o experienta de peste 12 ani in organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscuta pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului  Conferinta PRIA Agriculture si PRIA Gala Fermierilor Romani din Transilvania  si modalitati de inscriere pentru participare puteti gasi pe /https://priaevents.ro/conferinta-pria-agriculture-si-gala-fermierilor-romani-din-transilvania-2019/

Comunicat de presa PRIA Agriculture

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News