Corteva Agriscience lanseaza Inatreq™ Active pentru cereale, in Europa

Publicat de

Fungicid de origine naturala, ofera agricultorilor care cultiva cereale, prima si unica solutie pentru Septoria in ultimii 15 ani

GENEVA si INDIANAPOLIS, Martie 20, 2020 – Corteva Agriscience a anuntat azi ca a primit inregistrarea europeana a primului produs din  gama de produse Inatreq™ active.

Fungicidul Questar™ cu Inatreq™ active, aprobat pentru comercializare in Franta, este un fungicid inovator, de origine naturala, care ofera un control curativ si eradicativ pentru toate tulpinile de Septoria, oferind astfel o strategie de combatere pe termen lung pentru fermierii europeni.

Produsul va fi disponibil la vanzare in Franta incepand cu finalul anului 2020, pentru anul agricol 2021.

Urmatoarele omologari a produselor pe baza de Inatreq, vor avea loc anul viitor, si vor oferi fermierilor care cultiva cereale noi solutii pentru controlul bolilor in Regatul Unit al Marii Britanii, Danemarca si ulterior, pe toate pietele europene importante.

Aceasta solutie inovatoare pentru controlul si combaterea Septoriozei, cea mai pagubitoare boala care afecteaza cultura de grau va raspunde cerintelor fermierilor in Romania”, a afirmat Jean Ionescu-Country Leader Romania si Moldova. Rezultat al muncii asidue a cercetatorilor Corteva Agriscience, acest nou fungicid va raspunde provocarilor unui management durabil si va satisface dorinta fermierilor pentru produse inovative care sa asigure protectia si siguranta culturilor.

Inatreq prezinta performante biologice exceptionale, ofera fermierilor un nou instrument care sa ajute la gestionarea bolilor deoarece nu prezinta rezistenta incrucisata la fungicidele chimice deja existente pentru combaterea bolilor din culturile de cereale. De asemenea, fermierii vor beneficia si de flexibilitatea in aplicare a produsului, precum si de performantele sale consistente si de spectrul larg de actiune.

Inatreq reprezinta cea mai recenta solutie, rezultat al inovatiilor tehnologice dezvoltate de compania noastra”, a spus Susanne Wasson, Presedinte Platforma Crop Protection, Corteva Agriscience. “Suntem incantati si vom continua sa ne dezvoltam portofoliul cu produse naturale.  Datorita originii naturale a produsului Inatreq, indeplinim cerintele consumatorilor europeni pentru produse mai durabile.1

Substanta activa Inatreq protejeaza de asemenea si plantatiile de bananieri de boala numita Black Sigatoka. Cateva tari, printre care Belize, Columbia, Ecuador, Guatemala, Honduras, Coasta de Fildes si Panama, au omologat fungicidul Kyventiq™ pe baza de Inatreq™ active, pentru utilizarea in culturile de bananieri.

Gasiti mai multe informatii disponibile pe corteva.com.

1Studul sistemelor alimentare durabile in Europa” realizat de Financial Times Group, comandat de Corteva Agriscience, Sept 2019.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globala, pur-agricultura, tranzactionata pe  bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro

Urmariti Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube.

Inatreq™ active (fenpicoxamid) nu este inregistrat pentru vanzare sau utilizare in toate tarile. Nu este permisa nicio oferta de vanzare sau utilizare  a acestui podus inainte de eliberarea inregistrarilor necesare la nivel de tara.

™ ,®, Marci comerciale si marci de servicii ale companiilor Dow AgroSciences, DuPont sau Pioneer si ale companiilor afiliate © 2020 Corteva

Persoana de contact cu mass-media

Maria Cirja

Marketing Manager Romania& Rep. Moldova

Tel: +40 746 228 902

maria.cirja@corteva.com

Comunicat de presa Corteva Agriscience

S-ar putea să te intereseze

Hot News