Maine, se intruneste Comisia de inregistrare a soiurilor de plante agricole si horticole  

Publicat de

Potrivit unui comunicat de presa, remis astazi redactiei noastre de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), institutia informeaza ca maine, 28 martie 2019, se intruneste Comisia de inregistrare a soiurilor de plante agricole si horticole.Reuniunea va avea loc la sediul Institutului de Stat pentru Testarea si Inregistrarea Soiurilor (ISTIS), iar componenta comisiei a fost aprobata de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, fiind formata din reprezentanți MADR, ai ISTIS si profesori universitari.
Soiurile propuse comisiei pentru inregistrare si-au incheiat ciclul experimental in anul 2018 si corespund criteriilor stabilite de legislația in vigoare, sunt distincte, uniforme si stabile, iar soiurile din speciile de culturi de camp poseda valoare agronomica si de utilizare satisfacatoare.
Pe baza documentatiei tehnice prezentate, comisia de inregistrare propune acceptarea soiului pentru inscriere in Catalogul oficial, cu o majoritate simpla. Propunerile comisiei, sub forma unui proces verbal de sedința, se aproba de catre ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale. Odata cu aprobarea procesului verbal de inregistrare, soiurile pot fi comercializate, avand acelasi regim ca si cele inscrise si publicate in Catalogul oficial.

Comunicat de presa MADR

O versiune a acestui articol a apărut în ediția tipărită a revistei Sănătatea Plantelor Nr. 250 – martie 2019.
Pentru a primi Sănătatea Plantelor în format tipărit, vă rugăm să vă abonați aici.

S-ar putea să te intereseze

Hot News