Recomandari pentru combaterea daunatorilor culturilor de legume in spatii protejate!

Publicat de

(Tuta absoluta)

Temperaturile inregistrate in aceasta perioada favorizeaza dezvoltarea organismelor daunatoare specifice culturii de legume in spatii protejate. Autoritatea Nationala Fitosanitara recomanda fermierilor monitorizarea atenta a culturii in scopul aplicarii la timp a tratamentelor fitosanitare. Masura se recomanda pentru a crește randamentul productiilor preconizate a fi obtinute, mai cu seama ca producatorii de tomate in spatii protejate, beneficiari ai schemei de ajutor de minimis prevazuta in Programul de Guvernare, trebuie sa obtina o productie de minimum 2 kg de tomate/mp. Astfel, la depistarea moliei miniere a tomatelor (Tuta absoluta), musculitei albe de sera (Trialeurodes vaporariorum), omidei fructelor (Helicoverpa armigera) sau a musculitei miniere (Liriomyza trifolii) pot fi efectuate tratamente cu urmatoarele produse de protectie a plantelor omologate:

  • NUPRID AL 200 SC – 1,0 l/ha;
  • VOLIAM TARGO – 0,8 l/ha;
  • ALVERDE – 1,0 l/ha;
  • AFFIRM – 1,5 kg/ha;
  • ACTARA 25 WG – 0,2 kg/ha;

 Toate tratamentele fitosanitare se inregistreaza in registrul de evidenta a tratamentelor cu produse de protectie a plantelor, cu respectarea timpului de pauza de la ultimul tratament pana la recoltare. Pauza este necesara, intrucat la analiza probelor de tomate pentru determinarea reziduurilor de pesticide, rezultatele acestora sa fie conforme cu normele de siguranta alimentara care sa nu puna in pericol sanatatea consumatorului.
Timp de pauza recomandat:
– NUPRID 200 SC   – 3 zile;
– VOLIAM TARGO  – 3 zile;
– ALVERDE – 3 zile;
– AFFIRM  – 3 zile;
– ACTARA 25 WG  – 3 zile.
Pentru orice aparitie suspecta de organisme daunatoare producatorii agricoli sunt rugati sa se adreseze inspectorilor fitosanitari din judetele in care au amplasata cultura.

Comunicat de presa MADR

Alți cititori au distribuit recent

S-ar putea să te intereseze

Hot News