S-a marit numarul tarilor care nu sustin plafonarea platilor directe!

Publicat de

In cadrul unui eveniment de presa, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Laurentiu Baciu a declarat ieri ca: “Producatorii agricoli romani nu sunt de acord cu plafonarea platilor directe in viitoarea Politica Agricola Comuna (PAC), iar numarul tarilor care impartasesc aceeasi opinie a ajuns la 23”.
Pe ceea ce inseamna plafonare sunt 23 de tari care nu doresc acest lucru, inclusiv una dintre cele mai aprige tari care a sustinut plafonarea, Olanda, acum este cea mai inversunata. Si asta pentru ca au observat toti ca este o mare plasa ca se ia de la aia mari si se da la aia mici. Interesul nu era acesta, ci era un interes ascuns: de a aduce banii din pilonul I la pilonul II la dezvoltare rurala, ceea ce vor italienii si spaniolii. Practic, celor mari vor sa le ia banii, iar cei mici raman la aceeasi suma, asa ca nu e in plus. Deocamdata se mai discuta, se mai negociaza. Acolo fiecare cauta sa obtina ceva”, a explicat liderul LAPAR.
Potrivit presedintelui LAPAR, Laurentiu Baciu, cel mai probabil, noua structura a Comisiei Europene (CE) si noul Parlament European (PE) vor da liber statelor membre UE sa-si genereze propriile plafoane si sa gestioneze aceste sume cum doresc de cuviinta.

S-ar putea să te intereseze

Hot News