Arysta LifeScience Romania, alaturi de fermieri de la samanta la recoltat!

Publicat de

Marti, 13 iunie, zi importanta in calendarul de evenimente al companiei Arysta LifeScience Romania. Dupa doua intalniri organizate cu fermierii din partea de vest a tarii, a venit si randul celor din sud-est sa afle informatii si noutati de la echipa de specialisti Arysta. Asa ca, in localitatea Baraganu, din judetul Braila, la ferma Agroprovens, fermieri, alaturi de distribuitori de inputuri agricole, dar si presa de specialitate au raspuns prezent invitatiei transmise de Arysta.

Pe 50 de hectare, compania a organizat diverse loturi demonstrative pentru cereale paioase, porumb, floarea-soarelui, rapita si mazare. Intalnirea a fost “prezidata” de directorul tehnic, Daniel Tabacu, cel care ne-a si oferit informatiile tehnice pe tot parcursul evenimentului. Dupa discursul de bun venit, impreuna cu echipa Arysta am facut o “incursiune” pe campurile de langa ferma Agroprovens, acolo unde Arysta avea aranjate ca la carte culturile agricole. Prima oprire a fost la cultura de floarea-soarelui, unde directorul Tabacu ne-a explicat ce produse fitosanitare au fost aplicate. “S-a erbicidat cu Pantera 40 EC, un produs cu o sistemicitate ridicata, ce combate cu succes buruienile monocotiledonate anuale, dar si costreiul din rizomi. Este important de adaugat ca performantele acestui erbicid nu sunt afectate de ploaie, de indata ce solutia s-a uscat pe plante. Ca si biostimulant s-a utilizat un produs pe baza de extract de alge marine Multoleo, care stimuleaza dezvoltarea culturii, imbunatateste randamentul si calitatea acesteia. De asemenea, ca adjuvant s-a aplicat Silwet Gold, produs care ajuta la cresterea eficacitatii produselor de protectia plantelor si a micronutrientilor (…)”, a explicat specialistul Arysta, Daniel Tabacu.

PlanStart: ultralocalizare in aproprierea semintei

Dupa informatiile tehnice oferite pentru cultura de floarea-soarelui, am vizitat loturile demo de porumb, cereale paioase si rapita. Ca si floarea-soarelui, porumbul era de un verde intens, plantele avand aparatul foliar viguros si foarte bine dezvoltat. S-a utilizat PlanStart, un ingrasamant microgranulat, care prin aplicarea ultralocalizata in zona semintelor, nutrientii din componenta acestui ingrasamant asigura o mai buna rasarire si o densitate optima. Este important de precizat ca prezenta microgranulelor langa samanta plantei de cultura joaca un rol esential in lupta plantelor cu buruienile, bolile si daunatorii ce apar inca din primele stadii de vegetatie, prin alimentarea permanenta a plantei cu nutrienti.

Despre culturile de paioase, la capitolul biostimulanti, directorul tehnic Tabacu a spus ca s-a folosit Siapton 10 L, un biostimulator organic de origine naturala, care regleaza activitatea hormonala in planta si ofera un echilibru nutritional. Dupa vizitarea solelor cultivate cu florea-soarelui, porumb, cereale paioase, ultima oprire a fost la cultura de rapita, care arata la fel de bine ca si celelalte. Aici, Daniel Tabacu a tinut sa aduca in atentie folosirea adjuvantului Elastiq Ultra, o noua formulare (un stiker) care se aplica inainte de recoltare pentru a proteja silicvele impotriva scuturarii inainte sau in timpul recoltarii. Interesant la acest produs este faptul ca, aplicat, duce la formarea unei pelicule uniforme, elastice si adeziva, ce previne deschiderea accidentala a silicvelor.

Dupa vizitarea culturilor, cei prezenti s-au reintors la ferma, unde a urmat dialogul cu echipa Arysta despre produsele companiei, noutatile din domeniu, dar si despre urmatoarele intalniri planificate pentru fermieri.

Felicia RUSANU

S-ar putea să te intereseze

Hot News