Fuzarioza (Fusarium oxyporum f.sp. lycopersici) este una dintre cele mai grave boli ale tomatelor. Apare anual, cu frecventa care...
Legumicultură
Ceapa este unul dintre ingredientele folosite cel mai frecvent in bucataria noastra traditionala. Ea are nenumarate beneficii si contine...
Bolile pot cauza productii mai scazute, in primul rand din cauza scaderii capacitatii fotosintetice, dificultati la recoltare (ca urmare...
Mana ridichilor – Peronospora brassicae Plantutele cele mai sensibile sunt in faza de 3-4 frunze adevarate: pe fata superioara...
Morcovii (Daucus carota L.) sunt printre cele mai importante legume radacinoase din familia Apiaceae cultivate la nivel mondial, numarandu-se...
Mana salatei – Bremia lactucae Atacul se manifesta la inceput pe frunzele exterioare ale salatei care vin in contact...
Acest daunator este un „verisor” al ratisoarei porumbului (Tanymecus dilaticollis), ambele specii facand parte din familia Curculionidae. Daca ne...
Obtinerea unor productii timpurii, dar si a unor culturi uniforme de tomate, nu se poate realiza fara rasaduri care...
Guvernul Regatului Unit a acordat o autorizatie de urgenta pentru a permite utilizarea insecticidului Cruiser SB (tiametoxam), al companiei...
In urmatorii ani, legumicultorii romani vor avea la indemana o solutie ecologica pentru a-si creste productia, dar si calitatea...
Varza de toamna este o leguma mult solicitata de populatia tarii noastre. Dintre cele trei cicluri de vegetatie care...
Mana verzei – Peronospora brassicae (Fig. 1) Simptome Plantutele cele mai sensibile sunt in faza de 3-4 frunze adevarate:...
Incepand cu anii ’70, Frankliniella occidentalis (Fig. 1) a invadat cu succes multe tari si a devenit unul dintre...
Din punct de vedere economic, gandacul din Colorado (Leptinotarsa decemlineata) este probabil cel mai devastator daunator cu care se...
Cumpararea rosiilor si a altor fructe este intotdeauna un joc de noroc, deoarece, oricat de bune ar fi, de...