Pregatirea terenurilor de cultura pentru primavara care urmeaza incepe, in legumicultura, inca din toamna anului precedent. In acest scop,...
Legumicultură
Mana este cea mai frecventa si pagubitoare boala a culturilor de ceapa, in anii si zonele cu precipitatii mai...
Psylliodes chrysocephala/ Phyllotreta atra Purecii cruciferelor au fost identificati pentru pentru prima data in America de Nord in 1921,...
In urma semnalarii unor probleme la culturile de tomate si castraveti de catre legumicultori, la nivel national in judete...
Paianjenul rosu comun (Tetranychus urticae), C. L. Koch, 1836 (Fig. 1) Este un daunator iubitor de vreme calda si...
Eurydema ornata, denumita popular si plosnita rosie a cruciferelor, este o insecta ce apartine familiei Pentatomidae, raspandita in cea...
Fuzarioza (Fusarium oxyporum f.sp. lycopersici) este una dintre cele mai grave boli ale tomatelor. Apare anual, cu frecventa care...
Ceapa este unul dintre ingredientele folosite cel mai frecvent in bucataria noastra traditionala. Ea are nenumarate beneficii si contine...
Bolile pot cauza productii mai scazute, in primul rand din cauza scaderii capacitatii fotosintetice, dificultati la recoltare (ca urmare...
Mana ridichilor – Peronospora brassicae Plantutele cele mai sensibile sunt in faza de 3-4 frunze adevarate: pe fata superioara...
Morcovii (Daucus carota L.) sunt printre cele mai importante legume radacinoase din familia Apiaceae cultivate la nivel mondial, numarandu-se...
Mana salatei – Bremia lactucae Atacul se manifesta la inceput pe frunzele exterioare ale salatei care vin in contact...
Acest daunator este un „verisor” al ratisoarei porumbului (Tanymecus dilaticollis), ambele specii facand parte din familia Curculionidae. Daca ne...
Obtinerea unor productii timpurii, dar si a unor culturi uniforme de tomate, nu se poate realiza fara rasaduri care...
Guvernul Regatului Unit a acordat o autorizatie de urgenta pentru a permite utilizarea insecticidului Cruiser SB (tiametoxam), al companiei...