Parelela intre meseria de fermier si cea de fotbalist: Stelea si Balint, „pe terenul” campionilor BASF din agribusiness!

Publicat de

Compania BASF a dat anul acesta startul simpozioanelor de iarna, evenimente dedicate fermierilor de elita, alaturi de o echipa de campioni bine „antrenati” pentru a proteja culturile agricole. „Elita Campionilor in Agribusiness” a fost practic motto-ul care a stat la baza evenimentelor BASF, organizate in mai multe zone agricole din tara. Constanta, Giurgiu, Alexandria, Braila, Craiova, Timisoara, au fost doar cateva dintre orasele unde „caravana BASF” a poposit pentru a le impartasi fermierilor notatile din acest an.

Inovatia BASF, pe terenul fermierilor…

Evenimentul la care am fost prezenta, cel de la Giurgiu, s-a desfasurat cu peste 200 de invitati, organizat la un restaurant de pe malul Dunarii, la cativa pasi de portul Giurgiu. Fungicidele Priaxor®, Retengo® si Systiva®, erbicidul Pulsar® Plus, precum si noul pachet tehnologic Rekord® Max au fost subiectele dezbatute de echipa de elita a BASF.

Intrarea specialistilor BASF pe „terenul agricol” de la Giurgiu s-a facut in ordinea numerelor de pe tricouri, iar evenimentul a fost presarat cu interventiile celor doua mari legende ale fotbalului romanesc: Bogdan Stelea si Gabi Balint. Nu de alta, dar meseria de fermier si cea de fotbalist prezinta multe similitudini, mai ales cand ne gandim la efort sau performanta. Este important de precizat ca noile produse din portofoliul BASF au fost create dupa ani de cercetare si eforturi masive. Si asta pentru a oferi fermierilor instrumente inovatoare, capabile sa faca fata bolilor, buruienilor si daunatorilor care ameninta tot mai mult culturile agricole.

 

2018 si noile produse intrate in portofoliul BASF

Priaxor® EC este noul fungicid al BASF, omologat pentru protectia culturii de cereale paioase, cu o substanta activa noua, fluxapiroxad, precum si piraclostrobin, una dintre substantele cunoscute deja de fermieri. Priaxor® EC beneficiaza si de tehnologia AgCelence®, ceea ce permite mentinerea plantelor verzi mai mult timp, comparativ cu alte fungicide. Folosind noul fungicid Priaxor® EC, fermierilor le vor fi garantate productiile. Cel de-al doilea produs nou, lansat de BASF în România pentru cereale paioase este Systiva. Acest nou fungicid este o solutie revolutionara, independent fata de conditiile meteo. Mai mult, Systiva® este primul fungicid cu actiune foliara, care se poate aplica odata cu tratamentul semintelorAplicând fungicidul Systiva®, plantele sunt protejate de la semanat si pana in primavara.

Retengo®, scutul protector pentru porumb si floarea-soarelui

Un alt fungicid nou intrat in palmaresul de produse BASF este Retengo®. Acesta este destinat culturilor de floarea-soarelui si porumb. Ca si celelalte produse, noul fungicid Retengo® beneficiaza de efectele fiziologice AgCelence® si este omologat la floarea-soarelui in combaterea: Phoma macdonaldii, Phomopsis helianthi, Alternaria helianthi si Sclerotinia Sclerotiorum. Doza de de utilizare este de 0,5 – 1,0 l/ha, în functie de presiunea de infectie. Pentru cultura de porumb, Retengo® combate: Cochliobolus, Helminthosporium, Kabatiela sau Puccinia, in doza de 0,7-1 litru/ha.

Pulsar® Plus, vedeta pentru floarea-soarelui in sistem Clearfield® Plus

Ca si la celelalte culturi, pentru floarea-soarelui în sistemul de productie Clearfield® Plus, vedeta acestui an este erbicidul Pulsar® Plus. Avantajul acestui erbicid este acela ca asigura o combatere superioara buruienilor, comparativ cu alte sisteme de floarea-soarelui toleranta la erbicid sau conventionala. Este important de adaugat ca, datorita activitatii reziduale la nivelul solului, Pulsar® Plus asigura combaterea buruienilor in curs de rasarire, dar si a unui nou val de buruieni. Buruienile mor intr-un interval de 7 – 14 zile de la aplicare.

Pe langa produsele fitosanitare prezentate, BASF vine si cu pachetul de erbicidare Rekord™ Max, dedicat culturii de porumb, ce contine: erbicidele Callam®, Samson® Extra 6 OD si adjuvantul DASH® HC. Produsele din Rekord™ Max, pentru 5 ha se pot aplica postemergent, incepand cu stadiul de 2-6 frunze ale porumbului, in functie de stadiul de dezvoltare a buruienilor.

Noutati pentru cultura de soia

Ca o noutate pentru cultura de soia, incepand din acest an, BASF si companiile partenere de seminte lanseaza tehnologia de preinoculare pentru cultura de soia. Una dintre companiile de seminte care va folosi aceasta tehnologie pentru soia este Pioneer, mai exact bacterizarea semintelor cu un inoculant special, HiCoat Super Soy. Produsul beneficiaza de o formulare de ultima generatie, lichida, si un ambalaj care mentine viabilitatea bacteriilor. Inocularea nu ajuta doar la maximizarea productiei, ci ofera si anumite avantaje precum reducerea cheltuielilor la ingrasamintele pe baza de azot, dar si scaderea nivelului de infestare cu buruieni.

O versiune a acestui articol a apărut în ediția tipărită a revistei Sănătatea Plantelor Nr. 237 - februarie 2018.
Pentru a primi Sănătatea Plantelor în format tipărit, vă rugăm să vă abonați aici.

S-ar putea să te intereseze

Hot News