Rezumatul saptamanii 06-10.04.2020

Publicat de

Sanatatea Plantelor iti aduce rezumatul saptamanii…

1. APPR solicita Guvernului Romaniei si Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa gaseasca o solutie pentru ca activitatea agricola de sezon sa poata fi continuata in zonele in care sunt instituite masuri de carantinare. Detalii despre aceste demersuri gasiti aici si aici.

2. Variatiile de temperatura si precipitatii, precum si conditiile meteorologice extreme, au deja un impact asupra productiei culturilor si se prevede ca evenimentele climatice extreme vor creste. Cititi aici ce directie va avea agricultura europeana de maine, dar si cea mondiala, in contextul acestor schimbari climatice.

3. Soia este o cultura profitabila, iar fermierii iscusiti si-au indreptat atentia asupra ei. Motive sunt multe, de la avantajele pe care le aduce culturilor care urmeaza in rotatie, fiind o buna planta premergatoare pentru majoritatea culturilor, pana la utilizarea ei in industria alimentara. Am stabilit, asadar, ca avem motive sa cultivam soia… dar ce soi alegem? Aici gasiti cateva recomandari iscusite.

Nimic nu este mai important decat sa fii informat la timp. Ramai conectat la noutatile din agricultura pe www.sanatateaplantelor.ro!

S-ar putea să te intereseze

Hot News