Si-au strans recoltele in fata a zeci de fermieri!

Publicat de

Este vorba despre compania Corteva Agriscience, Divizia de Agricultura a DowDuPont, care si-a recoltat hibrizii Pioneer chiar in fata fermierilor. Totul s-a intamplat in urma cu cateva saptamani, cand compania a organizat mai multe evenimente, in camp, dedicate recoltarii.

Cel la care am participat a fost la Calarasi, in localitatea Valcelele, unde in prezenta a zeci de fermieri, echipa Corteva Agriscience, Divizia de Agricultura a DowDuPont a adunat roadele hibrizilor de porumb, cultivati la ferma SC Ildu.

Cuvantul de bun venit i-a apartinut lui Cosmin Ciobotaru, Sales Manager Seeds România si Moldova, care impreuna cu colegul Ion Mutafa, Category Marketing Manager Crop Protection Herbicides, dar si alti specialisti Corteva au mers in camp, pentru a vorbi despre performantele hibrizilor de porumb cultivati.

Hibrizi performanti ce asigura profitabilitatea fermierilor

18 hibrizi de porumb marca Pioneer au fost cultivati pe loturile demonstrative de la Calarasi. Cativa dintre ei au fost recent introdusi in portofoliul companiei, iar prin proba cantarului si-au dovedit indicii de performanta. Ca exemplu, hibrizii: P0943, cu o productie de 15.078 kg/ha, P9757- hibrid nou cu o productie de 13.307 kg/ha, P0268, tot un hibrid nou ce a inregistrat o productie de 13.202 kg/ha sau P9911, cu o recolta de 13.601 kg/ha. Toti cei 18 hibrizi cultivati pe loturile de la Calarasi au excelat la capitolul productivitate, stabilitate si performanta. Cosmin Ciobotaru si Ion Mutafa au prezentat caracteristicile fiecarui hibrid in parte, dar si schema tehnologica aplicata.

Dupa prezentarile din camp, fermierii au mers in cortul special amanajat pentru a dialoga cu echipa Corteva Agriscience, Divizia de Agricultura a DowDuPont si pentru a afla noutatile pe care aceasta le pregateste. L-a eveniment au luat parte si liderii companiei, Jean Ionescu, Country Leader Romania&Moldova si Maria Cirja, Marketing Manager Romania&Moldova care au vorbit despre formarea Corteva, mai exact fuziunea celor trei companii americane: Dow, DuPont si Pioneer, dar si despre solutiile integrate pe care le ofera fermierilor, de la samanta pana la produse performante de protectia plantelor.

In timp ce echipa Corteva Agriscience, Divizia de Agricultura a DowDuPont le vorbea celor prezenti, in camp, hibrizii erau pregatiti sa treaca rand pe rand proba cantarului. Productiile inregistrate pe paltforma de la Valcele au fost intre 11.681 kg/ha si peste 15.000 kg/ha, recolte ce au demonstrat inca o data genetica de inalta clasa a hibrizilor marca Pioneer. Si pentru ca s-a vorbit despre performanta, Jean Ionescu le-a comunicat fermierilor ca in unele zone ale tarii, productiile cu hibrizi de porumb Pioneer au fost peste asteptari, de exemplu, la ferma braileanului Dan Priceputul s-a obtinut 18.000 kg/ha. Fermierii au participat si la un concurs organizat de companie. Acestia trebuia sa estimeze ce productii se vor obtine la unul dintre noii hibrizi de porumb care a fost cultivat pe lotul demo de la Calarasi, iar surpriza a fost ca mai multi fermieri s-au apropiat de rezultatul obtinut. Asta, semn al recunoasterii performantelor pe care genetica Pioneer le-o ofera.

Evenimentul s-a incheiat cu o masa campeneasca, unde fermierii au putut sa schimbe impresii si sa afle noutati despre agricultura, iar echipa Corteva Agriscience, Divizia de Agricultura a DowDuPont sa le ofere cele mai bune solutii pentru ale asigura succesul in ferme.

O versiune a acestui articol a apărut în ediția tipărită a revistei Sănătatea Plantelor Nr. 245 – octombrie 2018.
Pentru a primi Sănătatea Plantelor în format tipărit, vă rugăm să vă abonați aici.

Alți cititori au distribuit recent

S-ar putea să te intereseze

Hot News