P9889 – hibridul potrivit in toate fermele!

Publicat de

De aproape 100 de ani, brandul Pioneer® a demonstrat intregii lumi potentialul genetic ridicat al hizibrizilor si tot de atata timp, dominam topurile productivitatii cu hibrizii de porumb comercializati. Porumbul marca Pioneer® este, in mod firesc, pe primul loc si in preferintele fermierilor din Romania, iar peste 38% din fermieri aleg “Certitudinea succesului “, cultivand hibrizii nostri.

Faptul ca in Romania avem o echipa dedicata de cercetare, la Afumati, demonstreaza atentia cu care compania trateaza fermierii si dorinta de a aduce in piata produse adaptate conditiillor locale, care vor valorifica la maximum investitiile si increderea acordata.

Hibridul P9889 demonstreaza cele enumerate mai sus, iar in 2023 ocupa cea mai mare suprafata de porumb cultivata cu un hibrid in Romania.

P9889 este un hibrid ce apartine grupei 350 FAO, maturitate de interes pentru tara noastra, perfect adaptat pentru orice tip de tehnologie si zona in care va fi cultivat. Este un produs ce reuseste sa valorifice la maxim fiecare picatura de apa, fiind etalonul hibrizilor Optimum® AQUAmax®, grupa cea mai cunoscuta de hibrizi in toata lumea, ce au ca tinta valorificarea precipitatiilor, toleranta la arsita, dar si un sistem prin care pierderea de apa este redusa considerabil.

Grupa Optimum® AQUAmax® reprezinta o necesitate pentru fermierii din Romania, unde lipsa precipitatiilor cauzeaza mari pierderi anual. Pentru a fi siguri de reusita in ferma, avem nevoie de minimum de investitii, pentru a produce maximum posibil.

Productivitatea acestui hibrid este de neegalat! Practic, astazi, in intervalul de maturitate 300 – 400 FAO, P9889 este imbatabil, cu un avantaj de minimum 500 kg/ha, atat in conditii nefavorabile, cat si in conditii perfecte. Anul 2023 a fost un an dificil la porumb in toata tara, iar pentru a exemplifica potentialul exceptional al acestui hibrid, amintim productiile si locul acestuia, obtinute in 3 locatii:

  • Danes – judetul Mures – 165 kg/ha, U – 15,5%
  • Dorohoi – judetul Botosani – 753 kg/ha, U – 15.2%
  • Varnita – Republica Moldova – 116 kg/ha, U – 8%

Locatiile pot fi confirmate de catre fermieri si presa prezenta la recoltare, adica informatie credibila, obtinuta in conditii de ferma, cu tehnologia recomandata de Corteva Agriscience, de la erbicidare, pana la fertilizare.

Echipa de Agronomy de la Afumati, P9889 a demonstrat ca poate fi cultivat si in fermele in care fertilizarea cu azot este scazuta (70 kg/ha N s.a.), hibridul reusind o productie de peste 9 t/ha in rotatie cu cereale paioase pe o sola aflata in judetul Constanta, unde precipitatiile au fost de peste 250 l/mp, de la semanat la recoltat. Evident, rezerva de azot de la cerealele paioase a ajutat, dar randamentul hibridului este incontestabil, indicele de utilizare al azotului fiind unul extraordinar. Pentru fermierii ce isi propun fertilizari sub 100 kg/ha azot substanta activa, acest hibrid este recomandarea noastra numarul 1.

Conditiile meteo actuale ne indeamna catre precautie, alegeri cumpatate, atentia la cele mai mici detalii si utilizarea experientei acumulate, pentru a avea un an reusit.

Cu siguranta alegerea hibridului potrivit reprezinta un pas esential catre reusita, iar P9889 este definitia reusitei in cultura porumbului.

Andrei Ciocoiu

Category Marketing Manager Corn & Soybean

Corteva Agriscience RO & MD

 

S-ar putea să te intereseze

Hot News